Mataró reconeix la trajectòria de l’actor Joan Pera amb un acte al Teatre Monumental

noticia
Data de la publicació : 10.10.2024

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació d’Amics de la Ciutat de Mataró han organitzat un acte de reconeixement a l’actor mataroní Joan Pera (Mataró, 1948), durant el qual es posarà en valor la seva llarga trajectòria com actor de teatre, cinema i doblatge 

Mataró ret homenatge a l’actor mataroní Joan Pera amb un acte que es celebrarà el proper dijous 10 d’octubre al Teatre Monumental. L’acte el presidiran l’alcalde de Mataró, David Bote, i el president de l’Associació Amics de la Ciutat de Mataró, Manuel Roca Cuadrada. 

L’homenatge, en el qual es farà un repàs a la trajectòria artística i personal de Joan Pera, s’ha estructurat de manera que s’abordarà la seva carrera com actor de teatre, cinema i doblatge, les principals facetes artístiques que ha cultivat l’actor mataroní al llarg de la seva carrera. A partir d’una entrevista personal es farà un repàs a la seva faceta d’actor; la música hi tindrà també un paper destacat de la mà de l’Orquestra de Mataró. 

El presentador de TV de Mataró, Pep Andreu i la periodista de TV de Mataró, Laura Cera, conduiran aquest acte de reconeixement que és obert a tota la ciutadania amb reserva prèvia d’entrades via online.

L’acte l’organitza l’Ajuntament de Mataró i l’Associació d’Amics de la Ciutat de Mataró en col·laboració amb la Sala Cabanyes, TV de Mataró i l’Orquestra Ciutat de Mataró. 

Joan Pera i Segura 
Nascut a Mataró el 27 de setembre de 1948, Joan Pera i Segura ha tingut una llarga trajectòria com actor dins el món del cinema i el teatre. Es va estrenar dalt de l’escenari de la Sala Cabanyes  i va debutar professionalment l’any 1965. Des d’aleshores el món de l’espectacle ha centrat la seva vida fent teatre, cinema, televisió i ràdio.  

Actor de cinema i teatre ha treballat també com a director i actor de doblatge. Durant la seva llarga trajectòria artística s’ha centrat sobretot en el gènere de la comèdia i entre els seus èxits destaca el paper de nebot  de Joan Capri en la sèrie d’humor ‘Doctor Caparrós, medicina general’ i la seva interpretació a l’obra ‘La extraña pareja’ amb l’actor, Paco Morán. 

Fruit de la seva popularitat a la sèrie del Dr. Caparrós de RTVE, va ser l’escollit per donar la benvinguda a la primera emissió de la Televisió de Catalunya. 

El 1994 va protagonitzar amb Paco Morán l’obra ‘La extraña pareja’ que es va convertir en un autèntic fenomen teatral que va romandre en cartell durant més de cinc anys. El 1999 i de nou al costat de Paco Morán i Ángel Alonso va protagonitzar ‘La jaula de las locas’, per la qual va rebre el premi Especial Teatre BCN.  

Joan Pera també és molt conegut en el món del doblatge en català i castellà, posant veu a actors com Woody Allen i Rowan Atkinson. 

La seva llarga trajectòria artística li ha valgut el reconeixement institucional i de la professió amb la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2015) i el Premi Gaudí d’Honor (2019), entre d’altres.