Mataró estrena la nova temporada d’Escenari Off, una proposta cultural cada dijous de final de mes al bar del Cafè Nou

noticia
Data de la publicació : 23.09.2024

Donar a conèixer noves creacions d'arts escèniques és un dels objectius de la proposta Escenari Off que posarà l’accent en una programació feminista, amb veus LGTBI+ i de foment del respecte a la diversitat. La primera actuació arriba el 26 de setembre amb la veu de Carla Collado qui inaugurarà aquesta iniciativa amb una programació estable de setembre 2024 a l’abril 2025, tots els darrers dijous de mes al bar del Cafè Nou. La nova temporada d’Escenari Off està organitzada pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Mataró amb Clack Continguts Audiovisuals i Comunicació.

El dijous 26 de setembre, a les 20.30 h, comença Escenari Off al Cafè Nou. L’artista Carla Collado, amb les seves lletres i música, serà l’encarregada d’inaugurar amb “Coraje” aquesta iniciativa cultural amb accent feminista i LGTBI+ que oferirà una programació variada cada dijous de final de mes, des de setembre del 2024 i fins a l’abril del 2025. Tots els concerts i actuacions programades s’iniciaran a les 20.30 h, són gratuïts i dirigits a tota la ciutadania.


La programació

El 17 d’octubre serà el torn de Xavi Noms que s’ha donat a conèixer a Eufòria, el programa de TV3 de joves promeses. Noms està vinculat familiarment a Mataró i en aquesta ocasió podrà actuar a casa ben a prop dels i les seves fans com ja ho va fer al Festival Posidònia.

El 21 de novembre serà el torn de Laura Vila Kremer, una professionals de les arts escèniques i activista del col·lectiu “Que no salga de aquí” que treballa pel reconeixement de les persones intersex i el seu reconeixement a través del teatre, les arts escèniques i la història de l’art.

El 19 de desembre tornarà la música amb Memi Sillah, ritmes de jamaicans clàssics amb jazz. Una proposta musical de gran nivell que arriba a Mataró en un entorn de luxe com el Cafè Nou.

I per començar l’any 2025, un monòleg amb projeccions i dansa a càrrec d’Eloi Martín Casanovas, activista, monologuista i actor transsexual. Aquesta actuació serà el 16 de gener, en el mateix horari de les 20.30 h.

El 13 de febrer arribarà una altra proposta de monologuista, en concret la de Vidda Priego Bueno, una actriu, còmica, guionista i pedagoga teatral trans no-binària valenciana.

I la poesia, amb motiu del seu dia internacional, també estarà present a l’Escenari Off. El 20 de març, les paraules de Mireia Calafell ressonaran al Cafè Nou.

I la darrera proposta, fins ara programada, és la d’Anna Polo, que oferirà un monòleg el 10 d’abril. Polo és periodista, humorista, guionista i escriptora.

Aquest projecte és la continuïtat de la iniciativa cultural organitzada en origen per Clack Continguts Audiovisuals i Comunicació en el contracte de dinamització cultural del Bar del Cafè Nou que porta la Fundació el Maresme.