Mataró busca actors i actrius joves per a una producció teatral pròpia sobre el desig i el plaer

noticia
Data de la publicació : 16.02.2021

La regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI i la regidoria de Cultura, a través de l’Aula de Teatre, posen en marxa un projecte teatral de creació pròpia al voltant de la temàtica del desig i el plaer que està previst que s’estreni en el marc de la campanya del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, el 28 de juny. Ara es busquen dos actrius i dos actors no professionals, d’entre 18 i 29 anys, per començar l’obra que comptarà amb el dramaturg Pere Anglas i l’assessor LGTBI, Abel Huete.

Les persones interessades a participar han de tenir entre 18 i 29 anys, no han de ser professionals, però es valorarà la seva motivació en la temàtica. Han d’enviar la carta de presentació al correu electrònic [email protected] abans de l’1 de març.

Les proves es faran els dies 10, 11 i 12 de març amb cita prèvia concertada per complir amb tota la normativa de prevenció de la Covid-19.

Aquest projecte neix del treball conjunt entre el servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI amb l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura. L’objectiu és generar una acció de sensibilització en matèria de diversitat sexual i de gènere adreçada a tota la ciutadania de Mataró, però amb la intenció que sigui una producció teatral de sensibilització de referència i per tant que tingui recorregut per tot el territori.

Aquest projecte, inclòs en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla Jove (2018-2021), fomentarà la pràctica de les arts escèniques amb la creació d’una producció mataronina i millorarà les oportunitats dels i les joves de Mataró.

Direcció i dramatúrgia de Pere Anglas

Pere Anglas (Mataró, 1966) és actor, guionista, novel·lista i dramaturg. Entre les obres de teatre estrenades i publicades més recents destaquen “Carles & Belisa” (2015), “L’home inacabat” (2017) i “El funeral de Mary-Lin” (2019). Amb Arola Edicions, ha publicat “Robinson Crusoe” (2012). Ha sigut dialoguista del serial de TV3 “El cor de la ciutat” i cap de guionistes de programes i sèries de cadenes d’àmbit estatal. També és autor de la novel·la “L’ombra de l’amor” (2019), ambientada al Paral·lel de Barcelona de principis del segle XX. Darrerament ha estat finalista del Premi Ramon Llull 2021 amb la novel·la 'Fins on arriba la memòria'."


Assessorament en diversitat sexual i de gènere d’Abel Huete

Abel Huete (Barcelona, 1992) és membre del col·lectiu de professionals de Caleidoscopio que prenen el gènere com a objecte d’anàlisis i intervenció amb el propòsit de desenvolupar pedagogies, reflexions i intervencions que tinguin com a objectiu promoure vides menys colonitzades pel gènere i per tant, vides més coherents, lliures i respectuosos amb els desitjos i expressions de la persona. Actualment, Huete és coordinador de l’Associació Colors de Ponent i de l’Associació Antisida de Lleida com a tècnic responsable del projecte dirigit a la promoció de la salut sexual de les persones LGTBI. Des del 2008 forma part de l’equip de professionals d’Oasis, colònies per a adolescents LGTBI.