Les Biblioteques programen prop d’un centenar d’activitats en l’últim trimestre de l’any

noticia
Data de la publicació : 12.09.2024

Les Biblioteques de Mataró -Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular-, inicien la programació d’octubre a desembre amb activitats al voltant de la lectura, la paraula, la creativitat, l’experimentació i l’aprenentatge. Hi haurà clubs de lectura, xerrades, tertúlies, tallers, espectacles de petit format, formacions digitals, hores del conte, petites hores del conte, jocs de taula, laboratoris de lectura i BiblioLabs, adreçats a diferents franges d’edat. 

L’oferta de clubs de lectura s’amplia programant un nou club de lectura infantil i un club de lectura de novel·la negra. Els clubs de lectura consisteixen en trobades mensuals a les biblioteques on les persones participants comparteixen la seva experiència, punts de vista i impressions a l’entorn d’una lectura. L’oferta de clubs a les Biblioteques de Mataró és àmplia i variada i es dirigeix a públics de totes les edats.

Aquesta tardor els petits de la casa podran gaudir de la petita hora del conte i l’hora del conte i també descobriran contes i històries explicades en anglès dins el cicle Storytelling. Hi haurà sessions de Biblioxics, jocs de taula i una programació especial d’activitats que impulsen la creativitat i l’experimentació a través dels laboratoris de lectura i BiblioLabs.

Per als joves s’han programat sessions de jocs de taula a les tres biblioteques, sessions de videojocs tots els divendres a la tarda a l’Espai crea)acció de la biblioteca Pompeu Fabra i el club de lectura jove.

Durant el darrer trimestre de l’any les Biblioteques de Mataró acolliran tres espectacles literaris: “El dit a la llaga” de Jordina Biosca el 17 d’octubre, “Els dits als mots” de LaFonte cia el 21 de novembre i “Roig, quasi invisible” a càrrec de Sherezade Bardají el 28 de novembre. També es realitzaran xerrades entorn a la sobirania alimentària el dijous 15 i 29 d’octubre.

El 24 d’octubre el Teatre Monumental tornarà a ser escenari de les trobades El Club del Llibre, on els assistents podran parlar amb l’escriptor Pere Anglas del seu llibre “Fins on arriba la memòria”.

A més, s’han programat sessions per apropar el coneixement d’eines digitals de les diverses plataformes i recursos virtuals relacionats amb el servei bibliotecari, fomentar l’adquisició d’autonomia en les tramitacions amb l’administració electrònica, així com compartir recomanacions per fer un ús segur de les tecnologies i dels bons hàbits digitals.

Trobareu tota la informació de la programació i molt més al web de les Biblioteques