Data de la publicació : 30.10.2024
La regidora de Cultura, Heidi Pérez, i el divulgador musical Joan Vives, han presentat l’edició d’enguany de la Setmana de Música que tindrà de nou en la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria l’espai central, tot i que també es farà un concert al Teatre Monumental i un altre a la cripta de la Capella dels Dolors
Per a l’edició d’aquest any la proposta bascula entre l’esplendor de la polifonia renaixentista amb de les Prophetiae Sibyllarum (Profecies de les Sibil·les) d'Orlando di Lasso amb el Cor Ciutat de Mataró, que el 8 de novembre donarà el tret de sortida a la Setmana de Música Antiga d’aquest any i l’imponent oratori barroc Giuseppe riconosciuto del barceloní Domènec Terradellas amb el conjunt Vespres d'Arnadí, en col·laboració amb el Foment Mataroní amb què es clourà l’edició d’enguany el diumenge 1 de desembre al Teatre Monumental.
Entremig hi haurà un seguit de concerts de música instrumental i vocal que transitaran entre el virtuosisme i l’espiritualitat, dos elements que formen part de l’essència de la música del Barroc. Serà un desplegament de contrastos que ens mostrarà com es posa la complexitat tècnica al servei de l'expressió de les emocions i la religiositat, un viatge cap a l’emoció i la tècnica interpretativa assolida a Europa entre el Renaixement i el Barroc.
Divendres 15 de novembre la clavecinista Eva del Campo interpretarà Les plaisirs de l’âme música francesa per a clavecí de Jean-Baptiste Parant i els seus contemporanis de l’època del rococó de Lluís XV. La música de l’Espanya dels Àustries, la que va inspirar al pintor Velázquez, i que interpretarà el prestigiós conjunt la Grande Chapelle, arribarà el 23 de novembre i el dia següent Peter Krivda oferirà tres sessions de The Spirit of Gambo, un repertori de peces per a viola de gamba a la Cripta de la Capella dels Dolors, un escenari íntim i amb una gran acústica. El 30 de novembre la violinista Lina Tur i el seu conjunt barroc aportaran virtuosisme i espiritualitat en estat pur, amb Les sonates del Rosari de Heinrich Biber, una de les obres més imponents de la història de la música.
La Setmana de Música Antiga està organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, la basílica de Santa Maria i el Foment Mataroní.
Més informació a la pàgina web de Cultura Mataró