Data de la publicació : 29.03.2023
El dia 13 d’abril comença una nova edició del Seminari de Ciències Naturals, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, aquest any dedicat a les “Mesures pal·liatives a la crisi ambiental”. A través de vuit conferències i dues sortides, fins al 6 de maig es parlarà de decreixement, agricultura regenerativa, mètodes de captura de diòxid de carboni, l'ús de l'energia i la restauració dels ecosistemes.
Les activitats humanes han alterat tots els racons del planeta provocant un canvi climàtic accelerat i un increment notable de les taxes de pèrdua de biodiversitat. Ambdós efectes són els màxims exponents dels problemes ambientals amb els que ens enfrontem actualment. Podem fer-hi res per revertir aquests problemes? O només podrem aplicar mesures pal·liatives? Ens hi podrem adaptar nosaltres i els altres organismes del planeta? Quin preu haurem de pagar? Durant el seminari s’intentarà respondre aquestes i moltes altres preguntes
Les conferències es faran a les tardes, a partir de les 19.30 h, al Centre Cívic Cabot i Barba. Els ponents són investigadors o tècnics que provenen de diversos centres de recerca i empreses especialitzades: UB, CREAF, Associació recerca i Decreixament, CSIC, Naturalea i UdG. Tots ells han estat convidats per mostrar els seus àmbits de treball de forma amena i divulgativa, amb l’objectiu d’acostar la ciència als ciutadans. El programa del seminari es completa amb dues sortides guiades que són dos exemples de restauració del paisatge: el 29 d’abril al parc del Falgar de les Franqueses del Vallès i el 6 a la maresma de la Pletera de l’Estartit.
La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer a través d’un formulari que trobareu aquí, presencialment a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer de Sant Josep, 9), o trucant al telèfon 93 758 23 61.
En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 34 de la revista científica L’Atzavara (any 2024), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.
Consulteu tota la programació aquí.