Data de la publicació : 11.05.2021
Si l’estiu del 2020 va viure a Mataró el naixement del festival ‘Nosaltres’ com a símbol de resistència cultural per liderar la retrobada post-Covid, l’estiu d’aquest 2021, concretament de l’1 de juliol al 26 d’agost, viurà com la iniciativa es consolida a la capital del Maresme a través de l’enfortiment i la posada al centre de la seva comunitat, que serà el ‘leitmotiv’ d’aquesta segona edició en el marc del seu lema fundacional: “Comunitat. Renaixement. Resistència”.
El focus comunitari es manifestarà especialment en la programació del festival, que “pretén posar en valor la diversitat i pluralitat del seu públic a través de la cultura de qualitat i amb mirada de gènere”, afirmen els codirectors Cristina Madrid i Eloi Aymerich, així com en els testimonis que obriran cada edició, aquest cop sobre històries post-pandèmia de diferents comunitats del Maresme que també tindran presència a l’Instagram del festival, @NosaltresFest.
Una altra mostra de la rellevància de la comunitat del #NosaltresFest és l’aval col·lectiu d’aquesta segona edició: una trentena d’entitats de Mataró, des de associacions veïnals i culturals fins a agents de l’economia social i solidària com Buc de Llibres, Folk You, La Feixa o Musicop, enfortiran la base social de la iniciativa cultural.
El ‘Nosaltres’ d’enguany, que posarà les seves entrades a la venda aquest dimarts 11 de maig al migdia a través de la plataforma Codetickets, explorarà un ampli ventall d’arts escèniques, des de la música, el teatre o el circ contemporani fins la dansa, els monòlegs o els contes infantils, que s’incorporen a l’oferta cultural del festival, sovint amb el km 0 com a punt de trobada. Entre d’altres, el festival tindrà el plaer de comptar amb les actuacions musicals de The Tyets (5 d’agost), Ebri Knight (29 de juliol) i Suu (22 de juliol), que torna per segon any consecutiu al festival; amb l’espectacle poesia/XARXA de Chantal Poch, Kerrature, Júlia Francino i Penya-segat; amb els monòlegs d’Ana Polo, Oye Sherman, Charlie Pee i Marta Bosch (29 de juliol) i amb els titelles de la històrica companyia maresmenca Binixiflat (26 d’agost), així com l’espectacle d’històries infantils Buc de contes (8 de juliol i 29 de juliol).
Les actuacions es faran a les 19 h al Pati de Can Marchal de Mataró, espai que vertebra la identitat de cultura artesanal i km 0 del ‘Nosaltres’. Seguint la línea de la primera edició del 2020, enguany la programació comptarà també amb un debat sobre comunitat i cultura km 0 (15 de juliol).
#CulturaSegura i transparència
Per segon any consecutiu, el ‘Nosaltres’ vol ser un exemple de #CulturaSegura i transparència. Per una banda, l’organització del festival prendrà totes les mesures per garantir la higiene i la seguretat d’acord amb les prescripcions de les autoritats sanitàries.
I, per altra banda, el festival es torna a comprometre a fer un retiment de comptes amb la publicació d’ingressos i despeses globals del festival al web oficial, ‘Nosaltres.Clack.cat’, setmanes després de la seva finalització. Així mateix, l’1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres, el qual serà donat a les entitats mataronines Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d’Afectats per la Crisi de Mataró, que treballen per garantir les primeres necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes amb més dificultats.
Els patrocinadors del #NosaltresFest
Un any més, el ‘Nosaltres’ no seria possible sense el suport dels seus patrocinadors, tots vinculats a uns valors cívics i de retorn social.
En aquest sentit, el festival comptarà, entre d’altres, amb la confiança i el patrocini de Moritz, Col·lectiu Ronda, Facto Cooperativa, Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Finques Pous, Mataró Neta i Assolim Alimentària. Capgròs i Icat seran mitjans col·laboradors.
Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar al web ‘Nosaltres.Clack.cat’ i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els propers dies.