Cultura popular i activitats familiars, principals ingredients de l’Aplec de Sant Simó

noticia
Data de la publicació : 23.10.2024

El barri mariner de Mataró està de festa amb activitats per a totes les edats. El programa compta amb actes tradicionals, com el Ball de pescadors, la cercavila de la Família Robafaves, els Nans i l’Àliga, havaneres i concerts. El dia 28 no hi faltaran les tradicionals paradetes de venda de sabres, panellets i castanyes

Tot i que les festes van començar el dia 19, el gruix de les activitats estan programades per al proper cap de setmana. Divendres la música sonarà amb força a l’ermita, primer amb l’actuació de l’Orquestra de Cambra Infantil Sons a càrrec de l’escola de música El Carreró i tot seguit amb el concert de música de cambra que oferirà la camerata Da Capo.

Dissabte  hi ha dues novetats respecte a la programació d’edicions anteriors. Al matí els que ho desitgin podran viure la trepidant experiència de sortir de l’Escape Room de Sant Simó, i una mica més tard, a l’escenari principal, s’hi celebrarà un Bingo Musical per gaudir de la música i els premis amb la millor companyia. Al migdia no hi podrà faltar l’actuació de la colla castellera Capgrossos de Mataró, a la tarda cercavila de gegants pels carrers del barri i al vespre cantada d’havaneres i rom cremat amb el grup Port Bo.

Diumenge la Família Robafaves, els Nans i l’Àliga seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro, i la ballada dels gegants i l’Àliga. El cap de setmana festiu s’acabarà amb l’Espetec fi de festa a càrrec de l’Ohio Big Band.

Dilluns, diada de Sant Simó, el dia començarà amb el repic de campanes abans de l’eucaristia i en acabar es celebrarà una mostra de flabiolaires. Com mana la tradició al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat, que també oferiran panellets i castanyes. Durant tot el dia es podrà visitar l’ermita.

Consulteu el programa aquí