Treballem perquè les arts en viu siguin una eina educativa que contribueixi en el creixement i desenvolupament dels joves i infants.
Treballem perquè les arts en viu siguin una eina educativa que contribueixi en el creixement i desenvolupament dels joves i infants.
Anem al Teatre
Anem al teatre és un programa en col·laboració amb la Diputació de Barcelona que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.
La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica.
El període d'inscripció s'iniciarà el proper 2 de setembre.
Mostra de teatre a les escoles
Per donar a conèixer la pràctica teatral els alumnes de cinquè i sisè de primària s’acosten a aquesta disciplina a través d’una assignatura anual.
Els alumnes i docents participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un pedagog teatral de l’equip de l’Aula de Teatre.
El resultat final es presenta en forma de mostra que gira al voltant d’una temática conjunta.
La Mostra de Teatre a les escoles és un projecte coorganitzat amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró.
Mostra de teatre als instituts
Els alumnes de tercer d’ESO poden participar d’una asignatura optativa anual als seus centres per treballar un tema des del punt de vista del teatre.
Els participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un pedagog teatral de l’equip de l’Aula de Teatre. Els docents reben formació complementària.
El resultat final es presenta en forma d’obra teatral conjunta i participada per tots els centres.
La Mostra de Teatre als instituts és un projecte coorganitzat amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró.
Mapadeball
Mapadeball és la reformulació del projecte Tots Dansen que duem a terme des de fa 9 anys i que va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona l'objectiu d'apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves de tercer i quart de la ESO dels instituts mataronins dins l’horari d’educació física.
Els participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un equip de formadores que treballen a l’entorn d’unes pautes coreogràfiques i els docents reben formació complementària.
El resultat final es presenta en forma de mostra de peça conjunta i participada per tots els centres.
Mapadeball és un projecte coorganitzat amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal.
Cantània
Cantània és una activitat participativa liderada per l’Auditori de Barcelona en la que s’inscriuen escolars de cinquè de primària de Mataró i Argentona que treballen una obra musical encarregada especialment per a aquesta activitat.
Durant tot el curs escolar es prepara la cantata a l’escola en horari de música i els docents reben formació a l’entorn de l’obra.
Es treballa tant des de l’organització com des dels centres per tal que els alumnes visquin una vivència musical inoblidable en forma de cantata conjunta.
La clika del rusc
La cantata de la Clika és un projecte impulsat per Les Cases de la Música que pretén generar afició per la música, apropar les arts en viu a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat.
Consisteix en l'aprenentatge escolar d'una cantata que s'interpreta pels alumnes a final de curs al teatre.
Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d'interioritzar l'univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d'alumnes de 2n de l'Escola El Rusc.
Torneig de dramatúrgia
Hem iniciat una nova activitat per apropar els joves al món de la creació teatral on hi participen els alumnes del batxillerat de música i arts escèniques de l'institut Laia L'Arquera. Al llarg de diferents sessions reben formació a l'aula amb l'objectiu de crear un text teatral. Un cop treballats tots els textos ens trobarem a la Sala Beckett de Barcelona amb tots els instituts participants per celebrar la gran final del torneig on actors i actrius professionals llegiran les propostes i el públic votarà el text guanyador.
Hi participen instituts de Figueres, Olot, Sant Cugat, Vilanova, Granollers, Reus i Mataró.
El Torneig de dramatúrgia és un projecte coorganitzat amb la Xarxa Transversal.