Projecció de quatre documentals: A cambio de tu vida, Dancing with Rosa, Dores i Te llamo para...
A cambio de tu vida
Direcció: Olatz Ovejero, Aurora Báez, Clara López, Sebastián Ramírez. Catalunya, 2020. 21' 9''
Una explosió en una de les més importants plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona, desperta la lluita laboral d'un grup d'obrers que reclama el que és just per a tots. En la cerca de la pel·lícula i davant moltes possibilitats que s'obren, els directors es troben de cop amb una lluita recurrent, però molt desgastada i enquistada en la societat, la lluita obrera. Una lluita que amb el declivi dels seus anys d'història mostra el fracàs del sistema neoliberal reflectit en els cossos dels obrers industrials.
Dancing with Rosa
Direcció: Robert Muñoz Rupérez. Catalunya, 2021. 27' 18''
Als 84 anys, la Rosa s’adona que no té prou força per cuidar la seva filla Eva amb síndrome de Down. No obstant això, se sent incapaç de prendre una decisió sobre portar-la a una residència. En aquesta ambivalència, el director de la pel·lícula acompanya la seva sogra, Rosa; mentre ella afronta el dolor de la indecisió, troba consol en els seus èxits favorits dels anys 70 i reflexiona sobre el pas del temps.
Dores
Direcció: Coral Piñeiro. Espanya, 2020. 23'
Dores respon a una necessitat molt clara: lluitar contra l'oblit. Aquest documental recull les històries de quatre persones que, d'una manera o d’una altra, van ser testimonis o recullen els testimonis de les conseqüències de la repressió franquista a Galícia. Totes elles comparteixen un objectiu comú: tot i que les cicatrius de la Guerra Civil continuen obertes i les conseqüències de la dictadura franquista encara segueixen latents avui, lluiten per preservar la memòria històrica i guanyar la partida a l'oblit.
Te llamo para...
Direcció: Sophia Iribertegui Mayoral. Catalunya, 2021. 6' 31''
Cada cop que ens truca algú com en Nelson, el nostre ritme de vida accelerat no ens permet comprendre que estem parlant amb una persona que simplement està fent la seva feina. A mesura que passen les hores del dia, la falta d’empatia i menyspreu converteixen l’amable Nelson en un venedor malhumorat i enrabiat, víctima d’un sistema laboral pervers que li imposa unes condicions salarials dures a canvi de resultats i beneficis. Un retrat sense filtres que posa en evidència la precarietat i la pressió sota la qual treballen molts teleoperadors i teleoperadores.