Els Guardons Cultura Mataró

De caràcter interdisciplinari, les categories dels Cultura Mataró engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals, els audiovisuals, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d’altres.

Innovació i emprenedoria

Distinció a persones, col·lectius o empreses que centrin la seva activitat en la creació, producció i difusió de projectes basats en criteris d’experimentació, innovació i desenvolupament, que permetin explorar els possibles escenaris culturals dels pròxims anys.

Projecció de la ciutat

Distinció a persones, col·lectius o empreses que per la seva activitat o trajectòria contribueixin, de forma destacada, al desenvolupament del fet cultural a Mataró i a la comarca del Maresme i a la seva projecció més enllà de l’àmbit local.

Compromís i cohesió social

Distinció a persones, col·lectius o empreses que portin a terme iniciatives i projectes culturals basats en el compromís social i cívic, que promoguin el desenvolupament dels drets socials, l’educació, la cooperació i la integració.

Recerca i difusió

Distinció a persones, col·lectius o empreses que desenvolupin una activitat destacada en el camp de la investigació, l’estudi i la divulgació dels diferents àmbits de la cultura i de les arts.

Trajectòria i personalitat mataronina

Distinció a una persona o col·lectiu mereixedor d’un reconeixement especial per la seva trajectòria i per la personalitat i el caràcter amb els quals ha contribuït a enaltir i a projectar la cultura.

Premi del jurat

Distinció facultativa atorgada pels membres del jurat a persones o col·lectius de l’àmbit de la cultura i de les arts que destaquin per la seva rellevància i significació. Aquesta menció especial té com a propòsit distingir de forma excepcional determinades figures i projectes, així com encoratjar els joves talents.