El jurat

Manuel Cuyàs i Gibert
Mataró, 1952

Escriptor i periodista, amb una destacada trajectòria com a articulista d’opinió i col·laborador en tertúlies radiofòniques i televisives. Cofundador de les revistes El Maresme (1977-82) i Mataróescrit (1986-94), així com director d’El Punt del Maresme (1995-2001), fins que va assumir la direcció d’aquest mitjà en la seva edició nacional. Ha estat director del Patronat Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i del primer Congrés de Cultura del Maresme i ha treballat com a gestor cultural en l’Olimpíada Cultural (1983-92). És autor de diverses obres centrades en la ciutat de Mataró, com Mataró, suau i aspre (1982), de les memòries del president Jordi Pujol i d’obres de caràcter autobiogràfic.

Cèlia del Diego Thomas
Tarragona, 1974

Directora del Centre d’Art la Panera de Lleida, presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i membre del consell de redacció d’Artiga. Revista de pensament i art contemporani. Ha estat coordinadora d'ArtsLibris. Fira Internacional de l'Edició Contemporània, directora del CA Tarragona Centre d'Art, directora artística del projecte «2011 lumens» Decennals d’art contemporani de Valls, adjunta de direcció de la Galeria Toni Tàpies de Barcelona, directora artística de la Capella de Sant Roc del Museu de Valls i col·laboradora habitual del Tinglado 2 de Tarragona i del Museu de Valls. Ha realitzat projectes a Lo Pati (Amposta), Arts Santa Mònica (Barcelona), M|A|C Mataró, CaixaForum (Tarragona, Lleida i Palma), Palazzo della Frumentaria (Sàsser) i La Casa Encendida (Madrid), entre d’altres.

Lluís Gendrau
Malgrat de Mar, 1966

Periodista i director editorial del Grup Enderrock, responsable de les publicacions musicals Enderrock i 440Clàssica, a més dels Premis Enderrock de la Música Catalana. Realitzador de programes radiofònics a Icat i Catalunya Ràdio, com “Sona9” i “Bon dia, malparits”. Ha estat fundador i impulsor de diversos mitjans locals i comarcals, a més d’haver estat membre del Consell Nacional per la Llengua, del Consell de Cultura Popular i president de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català. 

Joan Pera
Mataró, 1948

Actor de cinema i teatre amb una important trajectòria en el món del doblatge. La seva carrera artística destaca pel seu èxit als escenaris, gairebé sempre dintre del gènere de la comèdia. Entre els seus treballs més populars destaca la seva interpretació a “La extraña Pareja” (1994-1999), amb l’actor Paco Moran, obra que va convertir-se en un autèntic fenomen teatral. Altres èxits omplen el seu currículum, com “La jaula de las locas” (2001) i “¡Mamaaá!” (2002). Els seus darrers treballs són “L’avar” de Molière i “La taverna dels bufons” (2016). En el cinema destaca pel seu paper a “Forasters” (2008), de Ventura Pons. És molt popular també en la seva faceta d’actor de doblatge, per donar veu al català i castellà a Woody Allen. El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Lluís Puig i Gordi
Terrassa, 1959

Actual conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Lluís Puig ha estat al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals des de 2011 fins a l’actualitat. Amb estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d’Humanitats ha exercit com a director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i director de la Fira Mediterrània de Manresa. Impulsor i gestor de múltiples projectes i entitats culturals, ha desenvolupat també una prolífica activitat com a músic, sardanista, dansaire i director d’esbarts. Ha editat diversos llibres centrats en la cultura tradicional, com Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes i Les festes a Catalunya, entre d’altres.

Marga Viza i Boltas
Mataró, 1967

Directora de l’Àrea de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera i responsable de la programació cultural i expositiva de la institució i de la gestió dels seus fons artístics i documentals. Des de finals dels vuitanta treballa en l’àmbit de l’art, del patrimoni i de la gestió cultural. Ha treballat en la coordinació i gestió d’exposicions en col·laboració amb la comissària i crítica d’art Maria Lluïsa Borràs i ha estat redactora de la revista d’art i cultura visual El Guía. Durant els anys noranta comença a col·laborar amb la Fundació Caixa Catalunya, primer en l’àrea de cultura i després en la de patrimoni natural. Del 2009 al 2011 treballa com a directora d’exposicions a La Pedrera i l’any 2012 assumeix el càrrec que ostenta fins a l’actualitat.