logo
Butlletí cultural de la ciutat de Mataró socials

 

 

Inauguració exposició

El viatge de la balena de Mataró

Ramon Manent ©

 

Divendres, 28 d'abril / 19.30 h
Can Serra. Museu de Mataró


Fa quaranta anys uns pescadors van trobar i traslladar el cos d’un rorqual comú (Balaenoptera physalus) fins a la platja de Mataró.

Aquí comença un viatge per la història d’aquesta balena, els ossos de la qual es conserven al Museu de Mataró i que ara es tornen a exposar a Can Serra. Les actuacions de neteja de l’esquelet van contribuir a la consolidació de la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró (actual Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural), que amb aquesta mostra celebra i rememora els quaranta anys d’activitat en la recerca i difusió del medi natural del Maresme.

De la mà dels comissaris de l’exposició, Submon-Serveis Ambientals Marins, podrem conèixer la biologia d’aquests animals, l'única espècie de balena que trobem de manera regular al Mediterrani, prenent com a protagonista la de Mataró, un exemplar jove de dotze metres.


Organitzen: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d’Història Natural


Més informació

 
logo

 

 
 

 

 
Direcció de Cultura Agenda Museus i exposicions Teatre i dansa Música
Festes i tradicions Lletres i biblioteques Cinema i audiovisual Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu? Nota legal
socail
twitter facebook