• Portada >
  • Agenda >
  • Un nou cicle de músiques negres a Mataró de la mà de Casa de la Música

Notícia | Música

Un nou cicle de músiques negres a Mataró de la mà de Casa de la Música

Black Sounds

Casa de la Música de Mataró presenta, aquest divendres 16 de març, el Black Sounds, un nou cicle de músiques negres que aglutinarà estils com el blues, el swing, el soul, el rhythm & blues o el gospel, entre altres.

La programació inclourà grups internacionals, majoritàriament d’Estats Units, bressol d’aquestes músiques, i també propostes de músics del nostre país que es fan seus aquests estils. Entre els primers hi trobarem artistes nord-americans de la talla de The Reverand Shawn Amos o Shirley Davis, dues icones de la música negra que ja han sonat arreu del món i que trepitjaran ben aviat Mataró per primer cop per donar el tret de sortida del Black Sounds.

Aquesta nova programació de la Casa de la Música de Mataró neix agermanada amb el Black Music Festival de Girona (www.blackmusicfestival.com), el festival d’arrels afroamericanes referència a Catalunya amb més de quinze exitoses edicions a la motxilla. Tant es així que el primer concert de la nova programació estarà inclòs també a la programació de l’històric festival.

Però la complicitat amb el BMF no serà l’única, Soundealers (www.soundealers.es), agència especialitzada en fer girar bandes americanes de blues antic i de músiques negres per Europa, serà l’encarregat d’acostar aquestes propostes a Mataró.

 

Els primers concerts

El cicle s’iniciarà amb The Reverand Shawn Amos, reconegut bluesman de Los Angeles, qui s’encarregarà de transportar al públic de la sala a un club dels anys 60 amb el seu particular so. El concert, inclòs en la programació del Black Music Festival, serà divendres 16 de març a les 22 h a la Sala Clap de Mataró.

La segona proposta, Shirley Davis, al capdavant de la banda The Silverbacks, arriba a la ciutat per contagiar la seva energia a través d’un repertori ple de soul sense adulterar i pinzellades d’afrobeat. La cita serà el dissabte 18 d’abril a la Sala Clap de Mataró.

 

Casa de la Música

La Casa de la Música és un projecte compartit per la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC) i Visualsonora, destinat a potenciar la música en viu en diferents àmbits: formació, creació, exhibició (concerts), participació ciutadana i dinamització.

Les 5 cases de la música existents (Mataró, Gironès, l’Hospitalet, Terrassa i Manresa) treballen en xarxa per tal de permetre l'intercanvi d'activitats, d'experiències i projectes que permetin l'evolució i la millora del projecte.

La Casa de la Música vol donar resposta a tota la cadena del procés musical, des de la formació dirigida a instituts i escoles, passant per la formació tècnica més específica i acabant en les fases de producció (bucs d'assaig, stages a sala) i finalment en la fase de difusió en diferents espais i formats. En la seva tasca es vol arribar a tot el territori local. Partint del Pla d'en Boet, passant pels bucs d'assaig a l'Eixample, el Casal de la Nova Aliança, el Teatre Monumental, les extraescolars a barris com Rocafonda o Peramàs o la participació i suport d'activitats a la majoria de barris de la ciutat.

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)

 
Un nou cicle de músiques negres a Mataró de la mà de Casa de la Música
Data publicació: 16.03.2018