• Portada >
  • Agenda >
  • Nominacions amb accent mataroní als Premis Butaca

Notícia / Teatre

Nominacions amb accent mataroní als Premis Butaca

foto de la companyia

Els premis Butaca, un dels guardons més destacats de l’escena teatral catalana han presentat les seves nominacions en la qual hi ha tres espectacles amb destacada participació mataronina: Shaking Shakespeare, Psicosi de les 4.48 i Dansa d’Agost. Les dues primeres es van estrenar dins el cicle Fet a Mataró, mentre que Dansa d’Agost compta amb tres actors mataronins.

Els Premis Butaca es poden considerar actualment els guardons de referència del món del teatre a Catalunya. Els Butaca van néixer l’any 1995 amb l’objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. L’acte de lliurament serà el proper 19 de desembre a les 20.30 h al Teatre Apolo de Barcelona i serà retransmès en directe per La Xarxa.

L’espectacle Shaking Shakespeare, coproducció de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i el Círcol Maldà, ha estat nominat als Premis Butaca en l’apartat de millor musical. L’obra va néixer dins el cicle Fet a Mataró i és una creació conjunta del tenor mataroni Josep Fadó, Sheila Garcia i Moisès Maicas.

El repartiment  de Shaking Shakespeare, compta amb el mateix Josep Fadó, Bernat Cot exercint de mestre de cerimònies, els conjunts musicals Sing Song Sisters i The Hanfris Quartet, amb l’acompanyament al piano de Paul Perera.

Per la seva part, Psicosi de les 4.48 del director mataroní Moisès Maicas opta a dos Premis Butaca: el de millor espectacle de petit format i al de millor actriu teatral per Anna Alarcon.  L’espectacle, que es va estrenar el juny del 2015 a la perruqueria mataronina AKA, es va estrenar dins el cicle Fet a Mataró. Es tracta d’un text de Sarah Kane que explora la regió de la ment que la majoria d’éssers humans desitjaria no haver de visitar mai, però de la qual moltes persones no poden escapar.

I també té presència mataronina una de les obres nominades al millor espectacle teatral de l’any, Dansa d’agost. Aquesta producció de La Perla 29 dirigida per Ferran Utzet compta entre el seu repartiment Albert Triola, Montse Vellvehí i Clara de Ramon.

Molts dels espectacles nominats a la 22a edició dels Butaca s’han pogut veure a Mataró, ja sigui al Teatre Monumental, però també a Can Gassol. Centre de Creació Artística de Mataró.
Nominacions amb accent mataroní als Premis Butaca
Data publicació: 04.11.2016