• Portada >
  • Agenda >
  • Mor el director teatral mataroní Moisès Maicas

Notícia

Mor el director teatral mataroní Moisès Maicas

Moisès i les seves obres

Ahir el matí va morir a Barcelona el director  mataroní Moisès Maicas. Tenia 52 anys i era un dels directors d’espectacles de petit format més destacats de l’escena teatral catalana.

El sector cultural mataroní està de dol davant la notícia, per l’arrelament de Maicas a la ciutat i el que havia aportat a les arts escèniques de Mataró. Moisès Maicas havia liderat diferents muntatges dins el programa 'Fet a Mataró' i s'havia acostat a Shakespeare en diferents ocasions. A Mataró va estrenar 'Dreamin & rappin', una innovadora obra que acostava als joves els sonets de Sahkespeare a ritme de hip hop, i la més recent ”Shaking Shakespeare”, un espectacle multidisciplinari que havia tingut molt bona acollida a les sales de teatre de Barcelona i havia estat nominat als Premis de la Crítica 2015.

Però l’èxit més destacat dels darrers anys va ser un altre Fet a Mataró, “Psicosis de les 4.48”. Aquest monòleg, interpretat magistralment per Anna Alarcón, va guanyar el premi BBVA de Teatre 2016 i va estar nominat als Premis Butaca. Es va poder veure en diferents teatres del país i en festivals com ara el Temporada Alta de Girona.

Havia muntat també espectacles infantils i treballat de la mà amb Cesc Gelabert, amb qui va crear “Escrit en l’aire”, que es va coure i estrenar a Can Gassol de Mataró. Amb el seu teatre ens havia permès conèixer dramaturgs contemporanis com Philipp Löhle, Valère Novarina, Lars Noren, Sarah Kane, Daniel Keene, Thomas Bernhard o Roland Schimmelpfennig.

El darrer espectacle que vam poder veure a Mataró fou aquest passat febrer. Va ser un doblet; per un cantó l’obra “Peggy Pickit veu la cara de Déu” de Roland Schimmelpfenning i també la lectura dramatitzada “Si i no”, del mateix autor alemany.

Moisès Maicas estava treballant amb el dramaturg mataroní Toni Cabré en un nou projecte, “Les verges virtuals”. El desembre del 2016 es va poder veure a Can Gassol en format de lectura dramatitzada.

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró expressa el seu condol a la família i amics.

 

 
Mor el director teatral mataroní Moisès Maicas
Data publicació: 14.06.2017