• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró viurà aquest dissabte una marató de cançó improvisada

Notícia: Música

Mataró viurà aquest dissabte una marató de cançó improvisada

Cartell

L’Associació cultural pel foment del glosat Cor de Carxofa i el grup de música tradicional La Coixinera, amb el suport de la Direcció de Cultura, organitzen les “12 hores de Cançó Improvisada”, una marató musical que posa en valor la glossa i l’art de la ritma. A la trobada que es farà a Mataró s’ofereixen activitats diverses a diferents punts de la ciutat amb glosadors del Principat, del País Valencià, de ses Illes i del País Basc.

El tret de sortida de la jornada serà als mercats de la Plaça Gran, la Plaça de Cuba, Els Molins i l’Escorxador, amb versos improvisats de diferents glosadors que passejaran per les diferents parades. L’inici oficial de la jornada serà a les 12 h a Can Xammar, amb una mostra dels diferents participants en l’acte i amb una activitat sorprenent: els Capgrossos de Mataró faran el primer pilar glosat de la història, en què el cap de colla anirà donant les ordres als castellers a través dels versos improvisats per un glosador.

A les 13.30 h, a Can Xammar, es viurà un dels moments més emotius de la jornada: l’homenatge a Rafael Salazar, el tío Rafael. Salazar, mataroní d’adopció, és un emblema de la generació de gitanos de Lleida, que va haver-ne de marxar i un dels grans referents del garrotin, tipus de cançó improvisada d’orígen asturià, a Catalunya.

A primera hora de la tarda, la glosa s’entrellaçarà amb la dansa, també a la plaça de Can Xammar. A mesura que els glosadors improvisen els seus versos, les ballarines de la companyia mataronina Dans Invitro construiran una coreografia, també de forma improvisada. A partir de les 17 h, la mostra visitarà diferents places de la ciutat i a cada lloc hi actuaran glosadors d’un territori. L’acte comptarà amb la complicitat dels alumnes de l’Aula de Teatre que duran a terme una coreografia inspirada en les músiques de cada territori.

Cor de Carxofa i La Coixinera, compten també amb la col·laboració de l’Associació Cultural Ralet, Òmnium Cultural, la colla castellera Capgrossos de Mataró, els Garrofers, els flabiolaires i sacaires de la ciutat, els del barret de palla, Dans InVitro, l’Aula de Teatre, a més de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

 
Mataró viurà aquest dissabte una marató de cançó improvisada
Data publicació: 11.04.2018