• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró torna a participar al Festival Poesia i + amb quatre propostes musicals i poètiques

Notícia

Mataró torna a participar al Festival Poesia i + amb quatre propostes musicals i poètiques

coetus

Mataró  tornarà a ser una de les seus de la programació del Festival Poesia i +, originari de Caldes d’Estrac. El regidor de Cultura ha participat aquest matí a la roda de premsa de presentació del festival que s’ha fet a la Fundació Palau, entitat organitzadora del festival. El 7 de juliol a partir de les 20 h a Mataró es podrà veure quatre propostes musicals i poètiques entre les quals hi destaca el concert de Coetus i Pau Riba. 

Després que la passada edició el Festival Poesia i +,  s’obrís a més poblacions de la comarca, la 12a edició oferirà espectacles i concerts a Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró del 6 al 16 de juliol.

Dins la celebració de l'Any Palau i Fabre, la figura de l'Alquimista vertebrarà una programació que vol ser hereva de la seva gosadia i curiositat. Roger Mas, Lluís Homar i Clara Segura, Rosalía i Refree, Rowan Ricardo Phillips, Albert Balasch, Fadwa Suleiman i Càntut, Joana Gomila són alguns dels artistes que passaran pel festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

El 7 de juliol a  Mataró l’espectador podrà gaudir d’un recorregut poeticomusical per dos espais de les 8 del vespre a les 12 de la nit. La primera aturada al viatge serà a La Riera, davant l'Ajuntament, amb la participació d'Alenky, un quartet format per Marc Egea a la viola de roda, Manu Sabaté a la gralla i clarinet baix, Joan Antoni Pich al violoncel i Arnau Obiols a la bateria, acompanyats en la paraula d’Oriol Sauleda. Al mateix espai la música donarà pas a les paraules de Guim Valls i Maria Sevilla amb el seu gamberrisme literari de “Dents del segle”.

La nit de lletres i música acabarà al Pati de Can Marchal amb un convit a endinsar-se en l'univers d’El pèsol feréstec, que presenten nou disc, “Treure’ns robins”.  Tot seguit arribarà el gran moment de la nit amb Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, que a Mataró venen acompanyats de Pau Riba, disposat a retre homenatge a Palau i Fabre.

Nova imatge

Aprofitant la celebració de l'Any Palau i Fabre, la nova campanya vol ser un homenatge a la seva obra i a la relació íntima i personal que s’estableix amb la poesia. Una relació on la nuesa es torna ineludible i on la riquesa de la diversitat s’expressa en tota la seva plenitud. Amb la poesia per bandera i amb un dels versos més cèlebres de Palau i Fabre, “Jo em donaria a qui em volgués”, la direcció del festival llança de nou el crit de guerra del festival: + POESIA SI US PLAU.

La difusió i potenciació de la creació poètica i artística contemporània és un dels valors més apreciats del Festival Poesia i+, dirigit per Mireia Calafell, Martí Sales i Pere Almeda.

La programació del Poesia i + es pot consultar al web www.poesiaimes.cat.

El Poesia i + a Mataró

La Riera (davant de l'Ajuntament): 
A les 20 h, Alenky, Amb Marc Egea i Oriol Sauleda.
A les 21 h, Dents del segle, Amb Maria Sevilla i Guim Valls.

Pati de Can Marchal:
A les 22 h, El Pèsol Feréstec
A les 23 h, Coetus + Pau Riba.

 
Mataró torna a participar al Festival Poesia i + amb quatre propostes musicals i poètiques
Data publicació: 28.06.2017