• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró rep la visita de cavalls i carruatges d’arreu de la comarca per celebrar els tradicionals Tres Tombs

Festes i tradicions

Mataró rep la visita de cavalls i carruatges d’arreu de la comarca per celebrar els tradicionals Tres Tombs

moment dels tres tombs Romuald Gallofré ©

Mataró celebrarà la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, el proper 24 de gener amb la participació de cavalls i carruatges vinguts de diferents poblacions de la comarca. L’acte l’organitzen la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró i l’Ajuntament de Mataró.

De les 11.30 a 12 h els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diferents animals de companyia es concentraran al Parc Central (Recinte firal). La comitiva sortirà a les 12 h, seguirà pel carrer del Parc, Caminet de Les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna i La Riera. El segon i el tercer tomb giraran al carrer d’Argentona per baixar la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i La Riera. El recorregut acabarà una altra vegada al Parc Central (Recinte firal).

Enguany es podrà tornar a veure el carro de la barca, de la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró, entre d’altres carruatges.

La comitiva anirà encapçalada pel capità de la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró i el seguirà l’abanderat i acordionistes i els cavalls de muntura, per donar pas als carruatges.

La tradicional benedicció dels animals és a La Riera, a l’alçada de l’Escola Cor de Maria.
Mataró rep la visita de cavalls i carruatges d’arreu de la comarca per celebrar els tradicionals Tres Tombs
Data publicació: 18.01.2016

Públic familiar