• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró participa en la nova edició del Festival Poesia i + amb un recorregut musical i poètic

Notícia

Mataró participa en la nova edició del Festival Poesia i + amb un recorregut musical i poètic

imatge del festival d'enguany

Mataró  tornarà a ser per tercer any una de les seus de la programació del Festival Poesia i +, originari de Caldes d’Estrac. El 12 de juliol a partir de les 19.30 h a Mataró es proposa un passeig a través de diferents disciplines artístiques. Les tres propostes d’enguany combinen la poesia, la música i els audiovisuals amb la cantant Dolo Beltran, el cantautor Miquel Serra i la producció mataronina “Palau6”.

La 13a edició del festival que organitza la Fundació Palau tornarà a viatjar més enllà de la seva seu i oferirà programació també a Alella, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró del 5 al 15 de juliol. David Castillo, Dolors Miquel, El Petit de Ca l’Eril, Josep Pedrals Maria Coma, Miquel Barceló, Pascal Comelade i Xarim Aresté són alguns dels noms propis del festival, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

A Mataró l’activitat és gratuïta i se centrarà en dos espais. Al pati de Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró, Dolo Bertrán i Anna Carné presentaran “Vull les olives”, un recital inusual, una mena de karaoke de poetes catalanes desconegudes. Dolo Beltrán recita i Anna Carné li posa la banda sonora, com una dona orquestra carregada d’instruments.

La festa de la poesia es traslladarà al Pati de la residència de Sant Josep i a les 21 h Miquel Serra presentarà el seu darrer treball, “Antiga Hodomura. Serra és un dels tresors millor guardats del folk mallorquí i les seves lletres. Al mateix espai a les 22 h tancarà el passatge per la poesia i les arts escèniques amb “Palau6” amb participació mataronina i maresmenca. Eloi Aymerich dirigeix aquest espectacle poètic basat en “Josep Palau i Fabre. Retrat cubista”, un documental produït per Clack Audiovisual i la Fundació Palau en què es mostren les diverses facetes de Palau. L’obra compta amb la banda sonora en directe del músic alcoià Pau Miquel Soler, les recitacions del poeta i amic de Palau Lluís Urpinell, el rapsode mataroní Joan Carles González-Pujalte i els cantautors Dídac Rocher i Meritxell Gené. Un espectacle híbrid que barreja cinema a la fresca, cabaret en directe i poesia en escena.

La programació del Poesia i + es pot consultar al web www.poesiaimes.cat.
Mataró participa en la nova edició del Festival Poesia i + amb un recorregut musical i poètic
Data publicació: 11.06.2018