• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró participa al 58è Saló Internacional de figuraires d’Arles

Pessebres

Mataró participa al 58è Saló Internacional de figuraires d’Arles

Exposició a Arles

Catalunya és enguany el país convidat del 58è Saló Internacional de figuraires d’Arles, a la Provença francesa. Mataró hi és present amb les figures cedides del fons de l’Associació de Pessebristes de Mataró, però també perquè el mataroní Eloi Romanyà és un dels artesans i artistes figuraires convidats, al costat de Lluís Carratalà i Emili Solé.

El certamen, que es podrà visitar al claustre de Saint Trophime fins al 10 de gener del 2016, porta per títol Provence et Catalogne, i és un dels més reconeguts d’aquest sector i esdevé una mostra representativa de la situació actual de l’ofici de figuraire al nostre país, amb una selecció dels millors artistes i peces i també hi dedica una especial atenció a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona.

Els comissaris de la mostra, organitzada pel Salon Internacional des Santonniers i el Col·lectiu d’opinió, recerca i difusió del pessebrisme El Bou i la Mula, són Jordi Montlló i Laura Bosch.  L’exposició compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació de Pessebristes de Mataró, Amics de l’Art Pessebrítsitc de Premià i l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Mostra de pessebres i diorames de Mataró

Per altre cantó, dimarts 8 de desembre s’inaugura l’exposició de Pessebres i diorames de Mataró que enguany deixa l’edifici de la Presó per anar a l’Edifici infantil de l’antiga escola Menéndez y Pelayo. Es podrà visitar fins al 10 de gener amb aquest horari:

Divendres de 17.30 a 20.30 h. Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h i de 18 a 21 h (excepte 1 i 6 de gener, que estarà tancat). Feiners tancat, excepte els dies 21, 22 i 23 (obert de 17.30 a 20.30 h).
Mataró participa al 58è Saló Internacional de figuraires d’Arles
Data publicació: 25.11.2015