• Portada >
  • Agenda >
  • L’exposició "Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica" arriba a Lleida

Exposició

L’exposició "Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica" arriba a Lleida

Tolrà a Lleida

Les Sales d'exposicions de Can Palauet van acollir l'exposició Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica produïda per l'Ajuntament de Mataró a iniciativa d'ACM el desembre de l'any passat. Un any després, l'exposició viatja fins a la Sala Gòtica de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida, amb la selecció de diversos dibuixos exposats a Mataró i la incorporació de nous dibuixos inèdits de la mèdium i artista de Cabrils, després que l'equip curatorial (Pilar Bonet, Sandra Martínez, Dani Montlleó i Eulàlia Salvador) hagin seguit investigant i documentant els nous materials apareguts.

Amb motiu d'aquesta exposició sobre Josefa Tolrà, mèdium i artista, s'ha publicat un nou catàleg referencial que inclou la reproducció d'aquestes noves peces.

L’any 2013, 54 anys després de la seva mort es presentava a Mataró l’exposició més complerta que mai s’ha pogut veure dels dibuixos, textos i brodats de Josefa Tolrà (Cabrils, 1880-1959), “la meravellosa dibuixant Pepeta de Cabrils”, com la va anomenar Cirici-Pellicer. Josefa Tolrà dibuixava i escrivia sense pressió estètica ni literària, només com a mediadora entre el món material i l’espiritual, i titulava molts dels dibuixos amb la signatura i l’epígraf “dibujo fuerza fluídica”.
L’exposició "Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica" arriba a Lleida
Data publicació: 22.12.2014