• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques Mataró presenten la nova guia de recursos

Notícia

Les Biblioteques Mataró presenten la nova guia de recursos

guia

Les Biblioteques de Mataró presenten la guia de recursos del 2019, Les Santes del 79. L’any que ens va empaitar la Momerota, amb la qual es vol retre un homenatge als 40 anys de la renovació de Les Santes i del naixement de la Momerota. La guia estarà disponible a partir del 10 de juliol a les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, així com a diversos equipament municipals.

L’objectiu d’aquesta guia és commemorar aquesta celebració i posar en valor la iniciativa popular i la participació ciutadana que va impulsar la innovació la Festa Major. Amb l’arribada del primer ajuntament democràtic l’any 1979 es va fer una invitació oberta a la ciutadania amb l’objectiu de crear una comissió de Festa Major. Moltes entitats i associacions es van unir amb un sol objectiu, innovar la festa major.  Un repte apassionant que havien impulsat entre 1975 i 1979 un grup de joves del Foment Mataroní amb l’eslogan “Les Santes: fem-ne festa major” que reclamaven adaptar un model de festa popular i participativa.

Fruit de la iniciativa popular es va gestar la Momerota. El 25 de juliol de 1979 es va presentar el secret més ben guardat de la festa, la Momerota, que s’havia incubat d’amagatotis gràcies a la implicació i aportació voluntària. Una figura amb cap de bou i cos de mulassa amb un nom estrafolari que representa aquesta nova visió de la festa major, les noves Santes, ressorgides gràcies a la participació i la implicació de la ciutadania, per voluntat del nou consistori municipal.

La guia s’edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les Biblioteques Mataró i a diversos equipaments de la ciutat i es pot consultar en format electrònic a www.culturamataro.cat i bibliotecavirtual.diba.cat

 
Les Biblioteques Mataró presenten la nova guia de recursos
Data publicació: 10.07.2019