• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques de Mataró potencien la seva participació en les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere

Notícia

Les Biblioteques de Mataró potencien la seva participació en les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere

Taller del programa TecnoGirl

Les Biblioteques de Mataró i el CIRD (Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones) del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró col·laboren en diverses campanyes al llarg de l’any amb l’objectiu de promocionar, a través del foment de la lectura,  la igualtat de gènere entre la ciutadania.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les dones (8 de març), les Biblioteques de Mataró han programat dues sessions de l’hora del conte especials, dimarts 5 de març a la biblioteca Pompeu Fabra i dimecres 6 de març a la biblioteca Antoni Comas, dues exposicions, “Dones no resignades” del 8 al 31 de març a la Biblioteca Pompeu Fabra i “Dones i Tecnologia”, del 8 de març al 6 d’abril a la biblioteca Antoni Comas. A més, s’han programat sessions especifiques entorn a la igualtat de gènere a les tertúlies infantils i juvenils que es realitzen a la biblioteca Pompeu Fabra.

En el marc d’aquesta celebració, les Biblioteques de Mataró i Tecnocampus, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona, han programat el projecte TecnoGirl que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit. Aquest projecte s’emmarca dins del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que desenvolupa accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Durant el mes de març es farà un taller de robòtica amb Lego, un taller de reciclatge i creativitat amb stopmotion (el divendres 22 a la biblioteca Pompeu Fabra) i la mencionada  exposició “Dones i tecnologia”.

L’activitat central del projecte serà dissabte 16 de març al Tecnocampus amb una hackathó, en aquest cas una HackGirl, en què les participants hauran de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia.

La participació de la Xarxa de Biblioteques de Mataró en les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere continuarà per Sant Jordi amb el projecte “Per un Sant Jordi lliure de sexisme”. Dimarts 23 d’abril, a les 6 de la tarda, a la biblioteca Pompeu Fabra es programarà l’hora del conte Princeses blaves i prínceps encantadors, a càrrec de la Lídia Clua.

També es participarà en el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (17 de maig). La Biblioteca Pompeu Fabra realitzarà una sessió de l’hora del conte dimarts 7 de maig,  a les 6 de la tarda,  per donar visibilitat a aquesta campanya que vol promoure accions que serveixin per denunciar la discriminació que pateixin persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals d’una manera lúdica.

I per últim, la Xarxa participa en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre) amb una sessió de l’hora del conte  especial el dimecres 20 de novembre, a les 6 de la tarda, a la biblioteca Antoni Comas amb “ contes de noies sense por”, a càrrec de Núria Urioz.
Les Biblioteques de Mataró potencien la seva participació en les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere
Data publicació: 05.03.2019