• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques de Mataró aposten per la tecnologia

Notícia

Les Biblioteques de Mataró aposten per la tecnologia

la nova màquina de retorn de llibres

Amb la creació de la Xarxa de Biblioteques de Mataró l’any 2003, les biblioteques de la ciutat van incorporar el servei d'autopréstec mitjançant radiofreqüència. Aquest eina permet als usuaris fer de forma autònoma el préstec i retorn dels documents.

Avui es posa en marxa la segona fase de la implementació d’aquest sistema amb la incorporació d’una bústia de retorn de documents amb classificació automatitzada, una eina que, a més de permetre la devolució de documents, classifica els materials i els distribueix en cistells segons una configuració prèvia. D’aquesta manera, el circuit posterior de documents dins la biblioteca -del cistell a la lleixa- és més eficient.

Gràcies a la implementació d’aquest nou servei es reduirà el temps d'espera, es millorarà l’autonomia dels usuaris en l’ús de les biblioteques i s’alliberarà el personal bibliotecari de les tasques més mecàniques, cosa que els permetrà dedicar més temps a l'atenció personalitzada i fomentar la lectura entre els usuaris de les biblioteques.

La bústia de retorn automatitzada ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

Nou servei de préstec de tauletes tàctils

Per altre cantó les Biblioteques disposen des d’ara d'un nou servei de préstec de tauletes tàctils. La Diputació de Barcelona ha dotat a les Biblioteques de Mataró amb 6 tauletes, 3 per cadascuna de les biblioteques. El nou servei pretén ampliar el coneixement de la tecnologia entre els usuaris menys familiaritzats i disminuir, d'aquesta manera, la bretxa digital entre aquest col·lectiu.

Per a utilitzar el dispositiu, l'usuari ha de comptar amb el carnet de la biblioteca i podrà fer ús de la tauleta dins la biblioteca. El dispositiu es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l'equipament.

Renovació de la sala multimèdia

L’Ajuntament de Mataró renovarà a principis de la propera setmana els  11 ordinadors de la sala multimèdia de la Biblioteca Antoni Comas, així com també actualitzarà el programari d’aquests ordinadors  per a posar a disposició dels usuaris lectors de DNI electrònic.

Les Biblioteques de Mataró complementen aquest servei amb l’oferta de formacions per donar eines bàsiques i dotar els participants d’una autonomia elemental que els permeti poder realitzar tràmits i gestions amb l’administració pública mitjançant la via electrònica, el coneixement i la utilització de recursos digitals i tallers d’alfabetització digital.
Les Biblioteques de Mataró aposten per la tecnologia
Data publicació: 01.07.2019