• Portada >
  • Agenda >
  • La Missa de Les Santes s’obre a nous ritmes i busca renovar el cor

Notícia

La Missa de Les Santes s’obre a nous ritmes i busca renovar el cor

cor de la Missa de Les Santes. 2018

La Missa de Glòria de Les Santes, que va ser composta per el mataroní Mossèn Manuel Blanch l’any 1848 i estrenar el mateix any, és una Missa de Glòria per a solistes, cor i orquestra, amb clares influències de l’òpera italiana d’aquella època. Gràcies a una iniciativa impulsada pel seu equip de directors, format pels Mestres Jordi Lluch, Francesc Cortés i Lluis Carné, es vol donar a conèixer la música i lletra de la Missa de Glòria a la societat musical mataronina i atraure a nous cantants que podrien formar part del cor.

Conjuntament amb l’Escola Municipal de Música, la Casa de la Música i l’ajut i suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró han estat treballant amb el músic mataroní, Ivó Oller, en la preparació d’uns rranjaments a partir de fragments de la Missa de Glòria, en els quals es combina l’essència de la música coral amb ritmes i llenguatges musicals moderns.

Aquesta iniciativa ha de permetre arribar a un públic molt més ampli i configurar un Cor de noves veus per la seva interpretació al públic d’aquí a uns mesos. Els directors confien que aquest repte ajudarà a enriquir i potenciar la participació popular entre els cantaires del Cor en un futur próxim.

La interpretació de la Missa de Les Santes a l’ofici en honor de Santa Juliana i Santa Semproniana, les patrones de la Ciutat de Mataró, té una menció especial en la catalogació de Les Santes com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

L’organització anual de la mateixa és una tasca complexa que, per garantir la qualitat que les Patrones, la Ciutat i la Festa Major requereixen la participació de solistes, cor i orquestra i els participants ho fan de manera  voluntària. El repte de superació i millora constant obliga a involucrar i fer partícips les persones amb el màxim grau de capacitats, coneixements i compromís.

Per això han organitzat un concert que es farà el 28 d’abril al Teatre Monumental i fan una crida a participar-hi. Es faran dos assajos previs i els interessats s’han d’apuntar al web https://ritmeslessantes.clonica.net/ abans del 15 de març.

 
La Missa de Les Santes s’obre a nous ritmes i busca renovar el cor
Data publicació: 20.02.2019