• Portada >
  • Agenda >
  • La cavalcada de Reis de Mataró traspassa amb la seva màgia les pantalles de televisió catalanes

Reis d'Orient

La cavalcada de Reis de Mataró traspassa amb la seva màgia les pantalles de televisió catalanes

Rei melcior

Els carrers de Mataró han viscut aquesta tarda la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient més televisiva. Per primera vegada, TV3 ha retransmès en directe la cavalcada mataronina –també ho han fet amb un programa conjunt m1tv i Mataró Ràdio–, de manera que l’esdeveniment s’ha pogut veure per televisió a totes les llars catalanes.

La cavalcada ha sortit a les 18 h des de la plaça de Puerto Rico i ha repetit el recorregut dels darrers anys. Les carrosses i comparses han desfilat de nou sota la direcció artística d’Antoni Blanch, amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo. Una de les novetats més destacades ha estat l’obertura de l’espectacle a càrrec de tres grups de batukada (Boetukada, de Mataró, i Trencaones i Quilombo de Premià de Mar) i una espectacular comparsa formada per alumnes de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró que manipulaven ocells gegants i altres objectes teatrals de la companyia Artristras.

Les carrosses dels Missatgers Reials, una comparsa formada per Estrelles i l’Oca han donat pas a la carossa del Rei Melcior, precedida pels seus tabalers (Tabalers de la Momerota) i seguida per les ballarines de dansa del ventre de l’escola d’Alba Hayal. El vaixell, la carrossa amb els personatges del curt de Disney Frozen Fever, el Tren i la carrossa de l’ONCE han tancat el seguici del Rei blanc.

La carrossa del Rei Gaspar, amb els seus tabalers (Grup Naim de Santa Coloma) i els ballarins de dansa Bolliwood d’Alba Hayal, han continuat la desfilada, amb la carrossa dels Arlequins, l’Avió, la carrossa del Santi de la Fundació Maresme i la de les Joguines. La carrossa del Rei Baltasar amb els seus tabalers (Percumusic), un grup de danses africanes, la carrossa dels Contes, la del Tramvia i la de l’Iceberg han donat pas al final de la cavalcada, amb els carboners (Aula de Teatre) acompanyats per la banda musical Romani Chave Bulgaria originària dels Balcans Orientals, l’escala dels Bombers i els crèdits.

En arribar davant l’Ajuntament, els Reis d’Orient ha baixat de les respectives carrosses i han estat rebuts un per un pel regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, que els ha fet entrega de diferents regals: un plànol i la clau de la ciutat al rei Melcior perquè puguin entrar a totes les cases, unes mantes amb motiu de la tradició en gènere de punt de Mataró al rei Gaspar, i raïm al Rei Baltasar, en record del vi que l’antiga ciutat romana d’Iluro elaborava per enviar a les tropes.

La interpretació de la peça “Concerto d’amore” per part de l’Agrupació Musical del Maresme i un espectacle de dansa sobre l’escenari situat a la porta de l’Ajuntament han donat pas als discursos dels Reis i l’alcalde, David Bote que, des del balcó de l’edifici consistorial, han saludat i adreçat unes paraules als nens i nenes.

L’alcalde ha demanat als Reis que a més de joguines deixin a la ciutat “amor, esperança, solidaritat, tendresa i tot el que fa falta per a fer-nos feliços”. En el seu discurs, el Reis han promès deixar regals per a tots i sobretot amor, a més d’altres coses com “moltes ganes de tornar a l’escola “ i, per als grans, “esperança en un futur millor”. Els Reis han acabat el seu discurs amb un desig: “deixem que la pau entri als nostres cors i construïm una societat més pròspera i amable a Mataró, a Catalunya, arreu del món”.

Després dels discursos, els Reis han baixat Riera avall per anar fins a la carpa instal·lada a la plaça de Santa Anna, on han pogut saludar els nens i nenes de ben a prop. Allà han llegit el conte “Carta als Reis” de l’escriptora Bel Olid, que explica la carta d’en Roger, un nen mataroní a qui cada any portaven regals que no demanava fins que l’any passat va rebre la disfressa de reina de les neus que tant li agradava.
La cavalcada de Reis de Mataró traspassa amb la seva màgia les pantalles de televisió catalanes
Data publicació: 05.01.2016