Sant Jordi

Fogonada

Drac a la Fogonada Romuald Gallofré ©

La diada de Sant Jordi de Mataró acaba amb la Fogonada, un espectacle únic amb el Drac de Mataró com a protagonista, on s'interpreta una versió especialment adaptada de la llegenda de Sant Jordi.

El Drac sortirà acompanyat per les Diablesses i els Tabalers do Maresme, i junts saltaran i ballaran els voltafocs a les diverses places del recorregut. El darrer voltafoc i el Ball de Sant Jordi es farà amb la música en directe del grup de música tradicional La Coixinera.

Recorregut: Sortida des de la Riera amb el carrer de Barcelona; carrer de Barcelona; carrer de Sant Cristòfor. Les Diablesses aniran pel carrer de Na Pau i el carrer de Magí de Vilallonga fins a la plaça Gran, mentre que el Drac seguirà pel carrer de Santa Maria fins a la plaça Gran, on hi haurà el primer voltafoc. Les Diablesses seguiran pel carrer de la Beata Maria fins a la plaça de Santa Maria, i el Drac seguirà pujant pel carrer de Santa Maria fins a la plaça de Santa Maria, on es trobaran i realitzaran el segon voltafoc. Tot seguit seguiran pel carrer Nou fins a la Riera, baixaran, giraran pel Carreró i arribaran a la plaça de l'Ajuntament, on tindrà lloc l'últim voltafoc i final de festa.