• Portada >
  • Agenda >
  • Els equipaments patrimonials i els 100 anys de l’Escorxador centren el programa de les 48 hores Open Puig i Cadafalch

Patrimoni

Els equipaments patrimonials i els 100 anys de l’Escorxador centren el programa de les 48 hores Open Puig i Cadafalch

L'antic escorxador

Entre el 14 i el 26 d’octubre se celebra a Mataró la 5a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, amb un intens programa de visites els matins del cap de setmana dels dies 17 i 18 d’octubre.

L’esdeveniment anual, que vol reivindicar la figura de l’arquitecte modernista i el patrimoni arquitectònic de la ciutat, centrarà la seva atenció en els antics equipaments públics de la ciutat, entesos com a patrimoni amb futur, i commemorarà, també, el centenari de la construcció de l’Escorxador de Mataró, obra de l’arquitecte municipal mataroní Melcior de Palau i Simon (1879-1915).

La 5a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch està organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini d’Aigües de Mataró i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’Associació de veïns Les Santes-Escorxador.


Tres conferències i dues visites guiades

El programa d’actes aplega tres conferències que tindran lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas i dues visites guiades.

En les visites guiades, d’una banda, es visitaran equipaments públics amb valors arquitectònics i històrics que mantenen la funció per a la qual foren projectats o que han experimentat variacions en els seus usos. I de l’altra, es visitaran edificis i equipaments d’interès patrimonial que han tingut una relació directa amb la vida i l’obra arquitectònica de Melcior de Palau i Simon.

Totes les activitats són gratuïtes. Per fer les visites cal inscriure’s prèviament (fins al 15 d’octubre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat.
Els equipaments patrimonials i els 100 anys de l’Escorxador centren el programa de les 48 hores Open Puig i Cadafalch
Data publicació: 13.10.2015