• Portada >
  • Agenda >
  • El RumbaFest 2017 se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar

Música

El RumbaFest 2017 se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar

Part Cartell Rumbafest

Després de visitar Martorell, el RumbaFest —festival itinerant de rumba catalana— vindrà per segona vegada a Mataró. Ho farà el divendres 20 d'octubre en el marc de les Festes de l'Aplec de Sant Simó, a l'ermita.

El Rumbafest s'obrirà a les 18:30h amb l’espectacle de Landry el Rumbero, un grup que barreja cançons originals amb una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel sedàs de la Rumba Catalana i amb l’objectiu de fer ballar a petits i grans. Produït per Sicus Carbonell, líder de Sabor de Gràcia, ha comptat amb músics de la talla de David Torras d’Ai, Ai, Ai, Dj Panko d’Ojos d’Brujo, Joan Garriga de La Troba Kung Fú o Pep Pascual, entre d’altres.

A continuació serà el torn dels joves Tupica i després de La Banda Rumbafest, el grup format especialment per aquest esdeveniment i que compta amb músics com Peret Reyes, Jonatan Ximenis, Marc Menendez, Sicus Carbonell, entre molts d’altres que ompliran la ciutat de música i ritme. Per últim, el grup Revolución, format  pels germans Aaron y Raúl Carmona, presentarà el seu nou disc Apariencias.

 

Fonaments i objectius del RumbaFest

El 25 de juliol del 2015, la Rumba Catalana va ser declarada Patrimoni Cultural i Música Popular i Tradicional de Catalunya.

El RumbaFest té per objectiu fomentar la Rumba Catalana per al públic majoritari, sota el criteri de transversalitat generacional i heterogeneïtat social. Així mateix, pretén integrar i normalitzar la Rumba Catalana i els seus autors, amb una programació d’un circuit de rumba catalana estable, que pugui ser compatible amb les diferents festes majors i programacions del país.

 

Mataró i el vincle amb la Rumba Catalana

Pere Pubill Calaf, ‘Peret’ (Mataró, 1935 – Barcelona, 2014) és reconegut popularment com el rei de la rumba, el gènere català sorgit al començament dels anys 60 a Barcelona i del qual Peret es considerava així mateix el creador. La Rumba Catalana és un encreuament de camins entre el flamenc, la música caribenya i el rock'n'roll. És un estil gestat a finals dels anys 50, creat per gitanos catalans, que desenvolupen una nova manera de tocar la guitarra flamenca que serà coneguda com “el ventilador”.

Organitzen: APAC Rumba Catalana i Ajuntament de Mataró. Col·laboren: Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
El RumbaFest 2017 se celebra a Mataró per segon any consecutiu amb el format d’un festival gratuït i familiar
Data publicació: 17.10.2017