• Portada >
  • Agenda >
  • El Museu de Mataró rep el Premi AMC de Museologia 2016 per Can Marfà

Notícies / Museu

El Museu de Mataró rep el Premi AMC de Museologia 2016 per Can Marfà

Lliurament del premi

El Museu de Mataró ha rebut el Premis AMC de Museologia al millor “Projecte de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials” de Catalunya per Can Marfà Gènere de Punt-Museu de Mataró. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez i Oller i la directora del Museu de Mataró, Anna Capella, han rebut el guardó en l’acte institucional que s’ha celebrat al Museu Europeu d’Art Modern a Barcelona.

Els Premis AMC de Museologia són uns guardons de caràcter honorífic de periodicitat bianual, instituïts amb l’objectiu de reconèixer tant les trajectòries professionals dels museòlegs de Catalunya, com els aspectes més destacats i transcendents del treball que desenvolupen els museus del país. El premi està destinat a prestigiar, reconèixer i fer públics els projectes museològics i/o museogràfics de caire permanent, duts a terme per a la creació o reforma d’equipaments patrimonials. Es valora especialment la repercussió d’aquestes iniciatives en el panorama cultural català i la seva incidència en el territori.

La candidatura del projecte de Can Marfà s’ha imposat a 5 altres projectes: el Museu d’Història de Sant Feliu de Guixols i el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, pel projecte: Curar-se en salut: projecte de reforma de l’espai del metge i de la salut rural; el Museu de Montserrat per l’Espai d’Art Sean Scully Santa Cecilia de Montserrat; el Museu del Disseny de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona-Institut de Cultura, el Consorci del Patrimoni de Sitges pel conjunt d’edificis del Museu de Maricel de Mar, Can Rocamora i Museu de Cau Ferrat i la Sala d’exposició permanent del Museu Comarcal de l’Urgell de l’Ajuntament de Tàrrega.

 

La nau petita de Can Marfà acull des del mes de març de 2015, la nova extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la Indústria del tèxtil de punt. Una part fonamental de la història de la industrialització de Catalunya que no disposava encara, d’un espai de conservació, documentació, recerca i difusió especialitzat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la voluntat de la Fundació Jaume Vilaseca d’oferir la seva col·lecció a la ciutat de Mataró, i a la inestimable col·laboració de particulars, empreses i professionals de la indústria del gènere de punt que de manera voluntària, han posat els seus coneixements al servei de la recuperació d’una de les col·leccions de patrimoni industrial més singulars de Catalunya.

Els premis s’atorguen per votació dels socis de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

L’exposició Ciència Viscuda, que es va poder veure durant el 2015 a Can Serra del Museu de Mataró optava al premi d' “Exposicions temporals”, però no s’ha endut el guardó.

 
El Museu de Mataró rep el Premi AMC de Museologia 2016 per Can Marfà
Data publicació: 18.06.2016