Exposició

Zona intrusa 10. Els uns i els altres

M|A|C ©

Zona intrusa 10. Els uns i els altres és una proposta artística dirigida per Cèlia Prats amb la participació de Raquel Friera i Jordi Ferreiro, i la complicitat dels centres Freta i Escola Pia Santa Anna i els instituts Miquel BiadaLaia l'Arquera, Alexandre Satorras i Josep Puig i Cadafalch.

El projecte proposa explorar les relacions que s’esdevenen en el context de l’institut com a sistema on conviuen diversos organismes vius (estudiants, docents, conserges, personal de neteja, manteniment…) en un medi físic (aules, passadissos, patis, cafeteria, recepció…) on es relacionen.

Hem enfocat la mirada en el personal i els espais que no tenen, en principi, una relació directa amb la docència, per tal de dibuixar les interconnexions que es generen i com, aquestes, contribueixen i participen en el sistema. És a dir, obrir la mirada cap a aquelles persones i feines que ens són invisibles és una manera d’entendre i apreciar el sistema i el lloc que n’ocupem i, així, implicar-nos en el dia a dia i repensar les nostres accions, actituds i compromisos.

L’equip del projecte el formen Cèlia Prats, artista i educadora, a la direcció, i les educadores Meritxell Romanos i Paula Ventades.

L’element intrús, que a les nou edicions anteriors ha anat tenint formes diverses però sempre ha estat l’element cohesionador i itinerant a tots els centres participants, en aquesta edició s’ha vinculat a dues obres, produïdes per Raquel Friera, amb la peça Una escola brillant, i Jordi Ferreiro, amb l'audioguia Instructional videos.

L'exposició mostrarà els resultats de la itinerància a aquests instituts i centres educatius.

 

 

Organitza: M|A|C Direcció de Cultura
Exposició
Zona intrusa 10. Els uns i els altres
Sales d’exposicions de Can Palauet
Del 2 de juny al 9 de juliol
De dt a ds de 17 a 20 h; dg d'11 a 14 h

Públic familiar