• Portada >
  • Agenda >
  • Visita guiada a l'àrea de reserva de col·leccions tèxtils

Dia Internacional dels Museus

Visita guiada a l'àrea de reserva de col·leccions tèxtils

2a planta de Can Marfà

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus us convidem a una visita guiada a la segona planta de Can Marfà Gènere de Punt, museïtzada com a nova àrea de reserva de col·leccions tèxtils del Museu de Mataró, en una primera fase.

Aquest espai s'ha concebut d'una banda com a magatzem i zona de treball tècnic i d'altra banda com un espai públic per tal d'aprofundir en aspectes concrets de les col·leccions.

Avui, és tendència en les pràctiques museogràfiques més actuals, disposar d’aquests espais multifuncionals per donar a conèixer als visitants un nombre molt més gran de les col·leccions que conservem als museus, així com bona part de les tasques que hi desenvolupem: documentar, protegir i preservar, per poder contextualitzar i difondre.

La zona de l'àrea de reserva visitable ens mostra una selecció de peces d'indumentària dels anys 1960 al 1980, un període de canvis socials, econòmics i tecnològics que van influir decisivament en la consolidació d'algunes empreses capdavanteres del sector del punt a Catalunya, gràcies a l'aposta per la renovació tecnològica i l'adaptació de la producció en sèrie a les noves formes de consum marcades per la moda.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Dia Internacional dels Museus
Visita guiada a l'àrea de reserva de col·leccions tèxtils
Dissabte 18 de maig de 2019
11.30 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró