• Portada >
  • Agenda >
  • Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició

Inauguració exposició

Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició

Vestir i desvestir cossos

El potencial "performatiu" de la moda, la seva capacitat generativa, rau en el seu caràcter eminentment públic. És en aquest sentit que el disseny de moda té una especial rellevància en la seva capacitat d'actuar sobre els nostres cossos. La indústria de la moda no només ha normativitzat la identitat de gènere d'acord amb la repetició de trets que s'identifiquen amb el femení o el masculí, sinó que també ha formulat una sèrie de cossos paradigmàtics, desitjables, canònics, i alhora ha intentat ocultar la deformitat i la diferècnia.

L'exposició Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició proposa una reflexió des de la moda i l'art sobre el cos. La pregunta que ens fem és quin és el límit que separa la moda com una forma d'adoctrinament i el vestir com a forma d'aparició, de pensar-se i de fer-se. 

Artistes participants: Nora Ancarola, Stéphanie Baechler, Ramón Guillén-Balmes, Isabel Banal, Ana-Sophie Berger, Denys Blacker, Júlia Coma Vilarasau, Lucia Cuba, David Delfin, Emma Escuer, Pepe Espaliú, Ali Yerdel i Anastasia Pistofidou, Laura Fernández Antolín, Esther Ferrer, Lena Gallovicova, Nadine Goepfert, Ruben Grilo, Enric Majora, Ana Mir, Txell Miras, Juan Luis Moraza, Maria Morgui, Peter Pohjola, Maria Palomeras, Miriam Ponsa, Joana Poulastrou, Laura Puigdellívol, Tea Sirbiladze, Jana Sterbak i Pan Weiju.

Organitzen: Direcció de Cultura – Museu de Mataró i Centre d'Art La Panera (Lleida)




Inauguració exposició
Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició
Divendres 15 de juliol de 2016
19.30 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure