• Portada >
  • Agenda >
  • Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició

Exposició

Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició

Àmbit cos espandit

El potencial "performatiu" de la moda, la seva capacitat generativa, rau en el seu caràcter eminentment públic. És en aquest sentit que el disseny de moda té una especial rellevància en la seva capacitat d'actuar en els nostres cossos. La indústria de la moda no només ha normativitzat la identitat de gènere d'acord amb la repetició de trets que s'identifiquen amb el que és femení o masculí, sinó que també ha formulat una sèrie de cossos paradigmàtics, desitjables, canònics, i alhora ha intentat ocultar la deformitat i la diferència.

L'exposició Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició proposa una reflexió al voltant del cos des de la perspectiva de la moda i l'art. La pregunta que es fa és quin és el límit que separa la moda com una forma d'adoctrinament i el vestir com a forma d'aparició, de pensar-se i de fer-se. 

Artistes participants: Nora Ancarola, Stéphanie Baechler, Ramón Guillén-Balmes, Isabel Banal, Ana-Sophie Berger, Denys Blacker, Júlia Coma Vilarasau, Lucia Cuba, David Delfin, Emma Escuer, Pepe Espaliú, Ali Yerdel i Anastasia Pistofidou, Laura Fernández Antolín, Esther Ferrer, Lena Gallovicova, Nadine Goepfert, Ruben Grilo, Enric Majora, Ana Mir, Txell Miras, Juan Luis Moraza, Maria Morgui, Peter Pohjola, Maria Palomeras, Miriam Ponsa, Joana Poulastrou, Laura Puigdellívol, Tea Sirbiladze, Jana Sterbak i Pan Weiju.

Organitzen: Direcció de Cultura – Museu de Mataró i Centre d'Art La Panera (Lleida)
Exposició
Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d'aparició
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Del 15 de juliol de 2016 al 15 de gener de 2017
Divendres i dissabtes de 17h a 20h, diumenges d’11h a 14h
Entrada lliure