Documental / Documental del Mes

Venus

Venus

Dinamarca, 2016, 80 min. VO en danès subtitulada en català.

 

La història:

Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s’obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s’adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de tenir al llit i totes les coses de les quals no ens havíem atrevit mai a parlar.

 

Direcció:

Lea Glob (1982) és una directora danesa graduada per la National Film School of Denmark. Té una reconeguda trajectòria en el món de la televisió i la seva primera pel·lícula, Meeting my Father Kasper Top Hat (2011), va rebre un premi al Sichuan Television Festival.

Mette Carla Albrechtsen (1980) va estudiar al Graphic Arts Institute de Copenhaguen i ha treballat per a diverses agències de publicitat abans de graduar-se a la National Film School of Denmark. L’any 2011, juntament amb Lea Glob, van guanyar el Nordic Talent Pitch Prize pel seu projecte Human Female Sexuality.

 

Premis i festivals:

Göteborg International Film Festival (Suècia, 2017)
DocPoint Tallinn (Estònia, 2017)
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival (Finlàndia, 2017)
IDFA (Països Baixos, 2016)

 

Fitxa tècnica:

Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul Meyer, Claus Mejling, Max Kestner, Kim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production

 

I durant tot el curs a l'Espai Gatassa, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21.45 h, Punt de Llibre: un espai on deixar, recollir i/o intercanviar llibres de lectura (novel·la, narrativa, poesia...) per a totes les edats.

Organitza: Clack! Col·laboren: Ajuntament de Mataró, Associació Cultural Cerdanyola, Espai Gatassa, Unió de Cooperadors de Mataró, Paral·lel 40 i TecnoCampus
Documental / Documental del Mes
Venus
Divendres 19 de maig de 2017
19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa