Documental / Documental del Mes

Venus

fotogrma del film

Activitat inclosa al Maig intercultural en motiu del dia internacional del diàleg intercultural.

Dinamarca, 2016, 80 min. VO en danès subtitulada en català.

 

La història:

Dues joves directores daneses convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar una pel·lícula eròtica de i per al sexe femení. En resposta a la crida, més de 100 dones apareixen al seu apartament i parlen directament a càmera sobre les seves fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seves frustracions. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s’obren més a càmera i la trama va prenent forma. Les directores s’adonen que, sense haver-ho previst, aquestes sessions íntimes ja són la pel·lícula que necessitaven fer.

Una història sincera, honesta i vulnerable sobre les dones en relació amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, el paper que suposadament han de tenir al llit i totes les coses de les quals no ens havíem atrevit mai a parlar.

 

Direcció:

Lea Glob (1982) és una directora danesa graduada per la National Film School of Denmark. Té una reconeguda trajectòria en el món de la televisió i la seva primera pel·lícula, Meeting my Father Kasper Top Hat (2011), va rebre un premi al Sichuan Television Festival.

Mette Carla Albrechtsen (1980) va estudiar al Graphic Arts Institute de Copenhaguen i ha treballat per a diverses agències de publicitat abans de graduar-se a la National Film School of Denmark. L’any 2011, juntament amb Lea Glob, van guanyar el Nordic Talent Pitch Prize pel seu projecte Human Female Sexuality.

 

Premis i festivals:

Göteborg International Film Festival (Suècia, 2017)
DocPoint Tallinn (Estònia, 2017)
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival (Finlàndia, 2017)
IDFA (Països Baixos, 2016)

 

Fitxa tècnica:

Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul Meyer, Claus Mejling, Max Kestner, Kim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production

 

Organitzen: Clack i DocsBarcelona del Mes. Col·laboren: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i TecnoCampus
Documental / Documental del Mes
Venus
Dimecres 10 de maig de 2017
19.30 h
Cafè de Mar
3 euros (1 euro per a estudiants del TecnoCampus)