XVI Cicle de Concerts Simfònics

Venim del nord, venim del sud...

Orquestra de Cambra

"Venim del nord, venim del sud, de terra endins, de mar enllà..." diu la lletra de la cançó i si en fem una lectura molt àmplia veiem que la humanitat realment és arreu; així com la necessitat humana d'expressar-nos, comunicar i exterioritzar els sentiments i sensacions. Una expressió que sempre recull l'olor i el color de cada espai, de cada cultura, amb un rerefons igual per a tothom: l'expressió de sentiments, de sensacions, d'emocions... i potser és aquesta una de les grans riqueses i ensenyances de la humanitat.

El programa que us presentem està basat en aquest concepte: música escrita per a orquestra de corda per part de compositors d'arreu i basada en melodies populars de diferents indrets del planeta. Una música fresca i rica en melodies, ritmes i colors que faran viatjar la nostra imaginació i els sentits.

Un viatge sonor per l'esperit nòrdic, la tradició musical del Caucas o la dels grans viatgers romanesos, passant per sons africans, xinesos o de tradició llatinoamericana. Totes aquestes músiques han estat escrites per a cordes, jugant clarament amb unes possibilitats sonores molt properes a cada olor de terra, per part d'autors com el noruec Eduard Grieg, el xinès Zhou Long, el nigerià Fella Sowande, el georgià Sulkham Tintsadze, l'hongarès Béla Bartók i el costa-riqueny Vinicio Meza.

 Programa

Miniatures per a cordes, S. Tsintsadze (1925-1991)

African Suite, F. Sowande (1905-1987)

Dues melodies nòrdiques, E.Grieg (1843-1907)

Chinese Folk Songs, Zhou Long (1953)

Suite latinoamericana, V. Meza

Danses romaneses, B. Bartok (1840-1893)

 

Abonaments disponibles

·         Abonament Cicle Concerts Simfònics (3 concerts) a 36€

·         Abonament Cicle de l’orquestra de Cambra Catalana més el Cicle de Concerts Simfònics (8 concerts) a 80€

Aquest concert s'inclou dins Cicle del Cicle de Concerts Simfònics.

Organitzen: Foment Mataroní i Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
XVI Cicle de Concerts Simfònics
Venim del nord, venim del sud...
Diumenge 25 de febrer de 2018
18 h
Foment Mataroní
17 euros | 15€ tarifa reduïda