El documental del mes

Un home millor

fotograma de la pel·lícula

Documental dirigit per Attiya Khan i Lawrence Jackman. Canadà (2017). 79 minuts.

Títol original: A better man. VO en anglès subtitulada en català.

Una calorosa nit d’estiu, una noia de 18 anys fuig de casa i corre pels carrers de la seva ciutat tement per la seva vida. Es diu Attiya Khan i s’escapa de l’Steve, el seu xicot, que ha estat abusant d’ella durant dos anys.

22 anys més tard, l’Attiya demana a l’Steve que es reuneixi amb ella, perquè vol saber com recorda ell la relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les accions violentes. L’Attiya decideix filmar aquesta primera trobada amb l’ex que la maltractava.

Aquesta reunió emocionalment crua marca un nou començament en el procés de recuperació de l’Attiya, així com un punt de partida important per a l’Steve. Per primera vegada, parla de l’abús i obre les ferides per curar el passat.

Sense haver de perdonar i sense justificar els terribles abusos, A Better Man (Un home millor) aposta per l’anomenada justícia restaurativa, en la qual la víctima i l’agressor busquen col·lectivament la millor solució del conflicte. En aquest cas, el benestar emocional de l’Attiya requereix que el seu agressor reconegui que es va equivocar.

Una producció valenta i necessària de l’actriu i cineasta Sarah Polley que aborda un nou paradigma per a la prevenció de la violència masclista.

Organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Amb la col·laboració de: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Tecnocampus
El documental del mes
Un home millor
Divendres 25 de maig de 2018
19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Entrada lliure