Perifèric Poetry

Txus García + micro obert

Txus García

Tarragonina, educadora sociocultural, poeta i rapsode amb una ànima performativa d'estil molt personal basat en la tendresa i en el sentit de l'humor. És queer i activista independent a favor dels drets i llibertats de les persones i animals. Cinquena filla d'una família de pescadors del Serrallo i del Camp, reivindica les seves arrels de classe mitjançant en els seus textos en prosa o poesia, amb múltiples referències als seus orígens.

La poesia de Txus García és com un monstre que apareix sobre l'escenari. Normalitat artística, normalitat poètica, normalitat personal, normalitat amorosa, vides normativitzades enmig d'aquesta guerra quotidiana que anomenem 'vida'. Uns escenaris quotidians on fins i tot la radicalitat és moderada, on tot es redueix a un gest estètic, buit, còmode i previsible.

L'escriptura és un acte de comunicació, és la llengua de les ofegades, parafrasejant la mateixa Txus. Una ampolla que llances al mar amb alguna cosa dins, desitjant que en algun lloc algú la trobi i la llegeixi. Però tant en l'acte d'escriptura com en el de lectura, que són el mateix en temps diferents, ha d'haver-hi una mica d'aquesta veritat que són els nostres budells, de quedar bé, de ser cool, d'escriure bonic pel simple fet d'escriure bonic. La literatura no és bonica, és esquinçadora fins i tot en el bell i està, com totes les coses esquinçadores i boniques, plena de paranys. I la seva poesia té pocs paranys i moltes veritats petites, de pauses per a respirar. Poesia que està feta de trossos de pell arrencada a esquinçalls per a fer-la verb, està plena dels dolors i alegries quotidianes d'una vida monstruosa com totes les vides que val la pena viure. No hi ha parany en aquesta escriptura, no hi ha ficció en cap accepció de la paraula, no hi té cabuda cap paperot.

Perifèric Poetry és un espectacle de micro obert de poesia que forma part d'una xarxa de micros oberts que connecta Mataró amb Sant Boi, Badalona i Terrassa. Hi té cabuda tota mena de manifestació poètica però es fa principal èmfasi en la poesia escènica. Aquesta activitat sempre l'obre un artista convidat per a l'ocasió i després s'obre un micro per a tota persona que vulgui pujar a l'escenari. Amb l'edició d'aquest febrer, el Perfèric Poetry Mataró arriba als 5 anys i, evidentment, aquesta nit serà molt especial i amb moltes sorpreses.

Organitza: Cafè de Mar
Perifèric Poetry
Txus García + micro obert
Dijous 21 de febrer de 2019
21 h
Cafè de Mar
Taquilla inversa