Homenatge

Reconeixement a Jaume Lladó i Font

fotografia de Jaume Lladó

La Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM) ret homenatge, nomenant-lo soci d’honor de l’entitat, a Jaume Lladó i Font (Argentona, 1923), un activista cultural amb un llarguíssim currículum en els camps de l’arqueologia, l’art, les lletres catalanes i la defensa del patrimoni cultural.

Pel seu activisme en defensa de la cultura i de la llengua catalana, l’any 1958 Lladó es va haver d’exiliar a Perpinyà, on viu actualment. La seva relació amb Mataró va ser intensa durant les dècades dels anys 40 i 50 del segle XX, i va col·laborar amb personalitats com Marià Ribas, Esteve Albert, Ferrer i Clariana, els germans Arenas, Jesús Illa, etc. Va tenir mestres com Puig i Cadafalch, Bosch i Gimpera i Serra Ràfols, amb els quals va col·laborar estretament. Va ser conservador del Museu de Mataró, i va fundar la revista MVSEU, que va ser tancada per ordre governativa pel fet d'estar escrita en català.  

Entre altres mèrits, va ser cofundador de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent, és membre d’honor de la Reial Societat Catalana de les Bones Lletres, i acadèmic corresponent, per Perpinyà, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

En el decurs de l’acte es farà la presentació del seu llibre autobiogràfic Dues viles i una ciutat. Tot fent memòria.

 

El Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM) és una entitat local nova, hereva de l’antiga Secció Arqueològica del Museu de Mataró. L’entitat té com a objectius investigar, difondre i fomentar el patrimoni arqueològic i històric de la ciutat; en aquest sentit, promou el reconeixement, com a socis d’honor, a personalitats que s’hagin distingit en aquestes activitats.

Organitza: Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró. Col·labora: Ajuntament de Mataró
Homenatge
Reconeixement a Jaume Lladó i Font
Dissabte 1 d'abril de 2017
De 12 a 14 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)