• Portada >
  • Agenda >
  • Presentació del llibre "Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet”, de Saül Gordillo

Llibres

Presentació del llibre "Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet”, de Saül Gordillo

Sobirania.cat

El periodista i escriptor Saül Gordillo presenta a la sala d'actes de la Fundació Iluro (C. de Santa Teresa, 61) el llibre "Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet”. Presenten l'acte l'eurodiputat Ramon Tremosa i el periodista Xavier Graset. 

Amb pròleg d'Enric Marín i Joan Manuel Tresserras, i un epíleg de Genís Roca, el llibre és una crònica de l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com s’interrelacionen.

El relat comença el març del 2004, amb els atemptats de l'11-M a Madrid i la victòria electoral de José Luis Rodríguez Zapatero, que va arribar a La Moncloa amb la promesa d'acceptar la reforma estatutària del Parlament de Catalunya. L'autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials, que han esdevingut una eina clau en l’organització política de col•lectius i forces sobiranistes i independentistes. El relat arriba fins la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, passant per les històriques manifestacions de la Diada de 2012 i la Via Catalana de 2013.

“Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet” és el primer exemplar de Creat Edicions, nova editorial d'Arenys de Mar encapçalada pel periodista Oriol Ferran.

Organitzen: Òmnium Cultural i Crea't Edicions Col·labora: Fundació Iluro
Llibres
Presentació del llibre "Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet”, de Saül Gordillo
Dimecres 23 de juliol de 2014
19.30 h
Sala d’Actes Fundació Iluro