Conferència

Pompeu Fabra, el miracle de la ce trencada

Pompeu Fabra

Conferència que fa especial incidència en la tasca de Pompeu Fabra, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. També posa en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.

A càrrec de Genís Sinca. Escriptor manresà, Sinca va rebre el premi Josep Pla de narrativa de 2013 amb la novel·la Una família exemplar.

Genís Sinca és llicenciat en Periodisme. Va treballar molts anys fora de Catalunya; va ser lector de català a la Universitat de Heidelberg, redactor en el Diari d'Andorra i corresponsal a Itàlia per al diari Avui i de COMRàdio. S'ha dedicat al periodisme d'investigació, amb una sèrie de biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura, publicades a La Vanguardia i al «Quadern» d'El País, sota el títol d'«Històries de fa poc». Una família exemplar va ser el seu debut en novel·la. Abans havia publicat una biografia de Francesc Candel La providència es diu Paco (RBA, 2008) i l'assaig Vida secreta de nuestros médicos (El Aleph, 2011). El 2016 va publicar a Proa El cavaller Floïd, una biografia de l'empresari i mecenes Joan B. Cendrós.

Centre de Normalització Lingüística del Maresme - Biblioteques de Mataró- Ajuntament de Mataró
Conferència
Pompeu Fabra, el miracle de la ce trencada
Dimecres 21 de novembre de 2018
19.30 h
Sala d’Actes de Can Palauet