Inauguració d'exposició

Palau mira Picasso

Palau mira Picasso

Inauguració de l'exposició "Palau mira Picasso" comissariada per Víctor Fernández, una mostra de fotografies i documents testimonis de la feina de recerca que va dur a terme Josep Palau i Fabre sobre Pablo Picasso i que revelen l’amistat entre poeta i artista. A Josep Palau i Fabre (1917-2008) li agradava dir que la bibliografia sobre Pablo Picasso era tan extensa com la que s’havia escrit sobre tot el Renaixement. No obstant això, el poeta català, ometia amb prudència que ell havia estat una de les peces fonamentals en l’estudi i la divulgació de la vida i obra del geni malagueny.

Palau va fer que la seva pròpia experiència humana i literària girés entorn del pintor, dedicant-hi esforços i sacrificis. D'aquí un nombre considerable d’assajos que estudien detalladament diferents facetes de Picasso, a més de la construcció d’un arxiu enriquit pel contacte personal amb el pintor.

Aquesta exposició produïda per la Fundació Palau i la Fundación Museo Casa Natal Picasso de Málaga, és una porta oberta a aquest coneixement i a aprendre a mirar amb ulls de poeta la pintura de qui va voler ser-ho amb el pinzell. Un diàleg enriquit amb les fotografies que Palau va captar de Picasso i de la seva geografia humana.

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Fundació Palau Centre d'Art de Caldes d'Estrac