Festival DocsBarcelona

Operació Globus

Operació Globus

Visionat del documental Operació Globus, d'Ariadna Seuba Serra. Catalunya i Holanda, 2018. 62 min. Català i castellà, VO subtitulada en anglès.

Jou té un somni que l’ha perseguit tota la vida: trobar el camió amb el qual va fer la volta al món amb els seus amics. 40 anys més tard, reprèn l’aventura per recuperar-lo, però aviat s’adona que potser el que estava buscant no és el que pensava...

L’any 1976, un grup de sis amics va rebre un patrocini de Pegaso, la marca espanyola fabricant d’automòbils, camions i autocars ja desapareguda, per fer la volta al món en un camió. Els joves ansiosos d'aventures i preparats com si fossin exploradors d'un altre segle, van batejar l'expedició amb el nom d'Operació Globus i van partir a explorar el món. Tres anys i 50 països després, la manca de motivació, la distància cada vegada més gran entre ells i l'abandonament de Pegaso, van posar fi a l'aventura. Inesperadament, el menys entusiasta del grup va convèncer el patrocinador per continuar sol amb el camió, desapareixent durant cinc anys i tornant a casa sense un cèntim, molt canviat i amb diversos secrets.

Aquesta projecció forma part de la 22a edició de DocsBarcelona un festival que porta a Catalunya 41 documentals de 26 països diferents, plens de temàtiques actuals i sacsejadores. A la nostra ciutat, en podrem visualitzar tres.

Organitza: DocsBarcelona | Amb la participació de: Ajuntament de Mataró i Clack | Amb el suport de: Diputació de Barcelona
Festival DocsBarcelona
Operació Globus
Divendres 24 de maig de 2019
19 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Entrada lliure