Exposició

Octavi Comeron. Contracte comú

Peça d'Octavi Comeron

L’exposició Octavi Comeron: Contracte comú aplega per primera vegada en el mateix espai la Trilogia Postfordista -La Fàbrica Transparent (2006), Blue-Collar Suite No. 2 (2009), La Balada del Valor d’Ús (2011)-, així com tres dels projectes que l’artista va deixar inacabats: Hidden Piece (1998), Tiene que parecer lo más natural del mundo (2011) i Contracte comú (2012).

Aquest conjunt de treballs reflecteix a través de fotografies, vídeos i vídeo projeccions, documents administratius... les exploracions d’Octavi Comeron en el terreny de les relacions entre l’art i les seves condicions de producció. L’actualitat d’aquestes reflexions es fonamenta en l’anàlisi dels canvis produïts dins de l’imaginari artístic en relació amb les esferes del treball i la producció en el tardo-capitalisme. L’artista busca qüestionar l’aparent naturalitat del vincle entre treball i mercaderia, valor i preu, encaminant el problema de l’art vers una redefinició dels béns comuns, tenint com a estratègia de fons la crítica a la naturalització de les ideologies del capital.

A cura de Jorge Luis Marzo i Joana Masó.

En diàleg amb:
Marcel Broodthaers, C.A.S.I.T.A., El Sueño Colectivo, Yolanda Domínguez, Oriol Font, Rodney Graham, Hans Haacke, Matthieu Laurette, Gordon Matta-Clark, Roc Parés, Santiago Sierra, Isidoro Valcárcel-Medina, Care Young.

Amb la participació de:
Martí Anson, Quim Badia, Tere Badia, Pilar Bonet, Lúa Coderch, Bernat Daviu, Carles Guerra, Rubén Martínez, Gabriela Moragas, Roc Parés, Martí Peran, Laurence Rassel, Xavier Ribas, Valentín Roma, Montse Romaní, Mireia Sallarès, Miguel Ángel Sánchez.

Servei educatiu: Visites comentades per a grups. Cal concertar dia i hora al tel. 937 41 29 30 (de 9 a 14h) o calarenas@ajmataro.cat 

Organitzen: Ajuntament de Mataró - Direcció de Cultura amb la col·laboració del M|A|C
Exposició
Octavi Comeron. Contracte comú
Sales d’exposicions de Can Palauet
del 23 de gener a l'1 de març de 2015
de dt a ds de 17 a 20 h, dg i festius d'11 a 14 h