Inauguració

Oci a la fàbrica. Mariona Moncunill

Cartell de l'exposició amb vistes al polígon del Pla d'en Boet Mariona Moncunill ©

"Oci a la Fàbrica" és la proposta de Mariona Moncunill per a la tercera edició d'Estètiques Transversals - Pràctiques artístiques, accions educatives i ciutats mitjanes, un projecte d'IDENSITAT desenvolupat sobre l'eix temàtic del treball a les ciutats postfabrils de Mataró, Manresa i Vilanova i la Geltrú.

A Mataró s’ha pres com a punt de partida el passat fabril de la ciutat i les noves empreses que ocupen el lloc de les fàbriques, tema que s'aborda des de la perspectiva de la pràctica artística en un context urbà que compta amb nombrosos exemples d’espais en transformació. L’artista Mariona Moncunill centra l’atenció en la reconversió dels espais i les zones industrials de Mataró en espais d’oci de diverses tipologies siutades al Pla d'en Boet. En aquests polígons, s’hi poden trobar fàbriques i espais industrials reconvertits en ‒o directament concebuts com a‒ bars de copes i discoteques, gimnasos o espais infantils.

El projecte planteja la conversió de l'oci en treball i viceversa visibilitzant el component de crítica institucional que reverteix en el context de l'art, capaç de convertir unes activitats no productives en d’altres que sí que ho són, desfigurant les tradicionals relacions entre el valor d'ús i el de canvi.

 

Estètiques Transversals és un projecte d'IDENSITAT en col·laboració amb el M|A|C Mataró Art Contemporani, el Museu Comarcal de Manresa i el Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú que compta amb el suport de Xarxa Transversal i la Generalitat de Catalunya.

 

 

Del 20 d'octubre al 31 de desembre de 2017, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, diumenges i festius d'11 a 14 h.
Inauguració
Oci a la fàbrica. Mariona Moncunill
Divendres 20 d'octubre de 2017
19.30 h
M|A|C Espai. Can Palauet