Concert

Obeses

Obeses

El grup de pop-rock català arriba a Mataró per presentar el seu 5è àlbum d'estudi: Fills de les estrelles. La cita promet una nit plena de ritme i de les característiques lletres de la banda omplint la Sala Clap.

Una estètica agosarada i una música transversal defineixen la proposta del grup osonenc Obeses. Els músics que hi ha darrere aquest univers heterogeni i surrealista són Arnau Tordera (guitarra i veu), Maiol Montané (bateria), Arnau Burdó (teclat) i Jaume Coll (baix). Lletres iròniques, sexuals i satíriques, amb elements de casa nostra com el pa amb tomàquet. Peces singulars que van des de la música clàssica fins al rock, passant pel cant gregorià, la música operística o l’havanera.

Obeses són atreviment, creativitat, perfeccionisme, ambició, densitat. Una infinita varietat de colors, influències i matisos. El seu punt de partida és una base rock fonamentada en unes adolescències heavies i grenyudes. Hi veiem puntuals trets de power mètal (veloços motius de guitarra, un intrèpid doble pedal, crits aguts...), així com de grups més experimentals i progressius, com Mr. Bungle, i els clàssics Led Zeppelin, Deep Purple... Ah, i Queen. Tones de Queen. En el seu so, en els seus cors a tres i quatre veus i el virtuosisme, i en la personalitat extravagant i el carisma del seu frontman. Però no ens oblidem de les espècies de la recepta: pinzellades de música clàssica, gypsy jazz, havanera, sardana, pop... Tot embolicat en una aurèola de solemnitat, èpica i grandiloqüència amb dosis d'humor i un punt latent de sexualitat.

Organitza: Casa de la Música de Mataró
Concert
Obeses
Divendres 1 de febrer de 2019
22 h
Sala Clap
12 euros anticipada (+ despeses) / 15 euros a taquilla