• Portada >
  • Agenda >
  • Lluís Güell: camins de compromís i transgressió

Exposició

Lluís Güell: camins de compromís i transgressió

Exposició Lluís Güell Sergio Ruiz ©

La segona temporada del cicle Revisions, 75 anys d'art i cultura a Mataró, agafa el relleu de la primera etapa (1942-1958) per seguir amb el propòsit de recuperar la història expositiva de la ciutat a partir de de l’activitat del Museu de Mataró, amb el pretext de reconstruir-ne el paper i relatar l’activitat cultural de la ciutat.

Camins de compromís i transgressió, a cura de Toni Álvarez de Arana, ens aproxima a un artista transgressor, Lluís Güell (Banyoles, 1945 – Begur, 2005), considerat un dels millors representants del pop art del país. Exposà al Museu de Mataró els anys 1966 i 1967 i va fer aparadors i instal·lacions a diferents espais de la ciutat.

La seva primera exposició, el desembre de 1966 al Museu de Mataró, va ser recordada per la intervenció que es va produir el dia de la inauguració al Museu i ha estat venerada com el primer happening fet a Catalunya. L’any 1967, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la mort de Miguel Hernández, va presentar una col·lecció de quinze guaixos al Museu, la mostra però, no es va poder presentar per ordre governativa i es va clausurar el mateix dia de la inauguració.

A l'exposició de Ca l'Arenas podem veure objectes de la seva primera exposició al Museu, obres molt representativa del pop art català com El negre ferit de bala -que es va exposar a Barcelona- i la Derrota de Samotràcia o victòria pírrica de la Coca Cola -peça que formava part d'una instal·lació al bar-snack Novoa de Mataró l'any 1966- i alguns dels guaixos dedicats a Miguel Hernández. També es mostren les fotografies del happening, de l'aparador de Can Serras i de la instal·lació del Novoa que deixà, a través de les seves intervencions, una gran empremta a la ciutat des del punt de vista artístic.

 

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Exposició
Lluís Güell: camins de compromís i transgressió
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
del 28 de nov. de 2014 al 8 de febr. de 2015
dv i ds de 17 a 20 h, dg i festius d'11 a 14 h