El documental del mes

Les noies d'Alba Daurada

imatge de la pel·lícula

Havard Noruega, Dinamarca, Finlàndia (2017). 95 minuts.

VO en anglès i suahili, subtitulada en català.

"Què ha passat a Grècia?" es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l'inici d'aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant el  missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els fan queden tal com volen. Però, en un moment de distracció, el director marxa corrents amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partir neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d'arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d'aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar.

Organitza: Associació Cultural Cerdanyola, Espai Gatassa. Amb la col·laboració de Cultura Ajuntament de Mataró, Clack, Unió de Cooperadors de Mataró , Paral·lel 40 i Tecnocampus.
El documental del mes
Les noies d'Alba Daurada
Divendres 27 d'abril de 2018
19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Entrada lliure